Gündem
06 Eyl 2010 15:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

AHU AYSAL, BAKAN DİNÇER'E "CANIM" DEYİNCE NELER YAŞANDI?

Les Ottomans Hotel'in sahibi Ahu Aysal'ın, Ömer Dinçer'e telefonda "canım" demesi Bakan Dinçer'i kızdırdı

Kuruçeşme'deki Les Ottomans Hotel'in sahibi Ahu Aysal'ın, butik otellerde yabancı işçi çalıştırmayı yasaklayan yeni uygulamayla ilgili görüştüğü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'e telefonda "canım" diye hitap etmesi Bakan Dinçer'i kızdırdı

10 gün  önce şirkete yabancı işçi çalıştırmasının yasak olduğunu belirten bir kağıdın ulaştığını belirten Aysal, "60 Dakika" programında şöyle konuştu: "Bünyemde 170 elemanım var. Bunların 10'u yabancı. Butik otellerde yabancı elemana müsaade edilmeyeceği bildirildi. Ben de Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay'ı aradım. Kendilerinin değil Çalışma Bakanlığı'nın bu  kararı verdiğini, ilgileneceğini, bu kararın düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Ardından cep telefonumdan Çalışma Bakanı aradı. Ben de konuyu izah ederken kendisine 'canım' diye hitap ettim. Çok sinirlendi, 'Ne hakla bana canım diyebiliyorsunuz, siz kimsiniz? Ben bakanım' dedi. Susup kaldım. Cevap bile veremedim"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na konuyla ilgili itirazını yaptığını belirten ve kararın düzeltilmesini beklediğini anlatan Aysal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ben sevecen bir kadınım, herkese 'canım' diye hitap ederim. Bakana da 'Canım Bakanım' diye hitap etmekte bir sakınca görmedim. Çalıştırdığımız yabancı elemanların özelliklerini anlatırken 'Biz sizinle konuşamayacağız' falan dedi. Telefonu kapattık. Sonra müsteşarı aradı. 'Yanlışlık olmuş, düzelteceğiz' dedi. Çalışma Bakanımızın 10 odalı bir otelde 170 elemanı çalıştırdığımı, sigortalarını ve vergimi ödediğimi göz önüne alması gerek. Dünyanın en iyi otelleri arasında geçen Les Ottomans'ı devletten hiçbir şey istemeden yaptıysam, ülkemi de tanıyorsam bana yardımcı olmaları gerek... Bu durum beni çok üzüyor. Ben devletten bir şey istemiyorum. Sadece benim önümde köstek olmasınlar. Çünkü kanunda bu uygulamanın yeri yok. Her 10 eleman çalıştıranın bir yabancı çalıştırma hakkı var. "Butik otel yabancı eleman getiremez" diye uygulama olamaz. Zaten Les Ottomans'a butik otel de denilemez."