Medya
08 Kas 2013 10:11 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:44

AHMET KEKEÇ İSİM VERMEDEN NAZLI ILICAK'A ÇAKTI; UTANACAK BAŞKA ŞEYLERİNİZ VAR!

Star yazarı Ahmet Kekeç, Cengiz Çandar ve Hasan Cemal'i örnek gösterip, Nazlı Ilıcak'ı hedef aldı..

Kendinizi bu kadar düşürmeyin! Biraz sakin olun!

Biraz sakin olun arkadaşlar... “İktidar partisini” desteklediğiniz için bugün “utanıyor” olabilirsiniz (utanmanız gereken ne çok şey var oysa), Türkiye’deki en büyük problemin Başbakan’ın üslubu olduğunu söyleyebilirsiniz, Cengiz Çandar gibi kendinizden geçip “Gezi, ah Gezi” diye sayıklayabilirsiniz, Hasan Cemal’in yaptığını yapıp Allah’tan akıl fikir dileyebilirsiniz.

Fakat, biraz sakin olun.
Kimse, “Öğrenciler ev ev denetlensin” demiyor.
Devlet, gençliği zararlı alışkanlıklardan korumak için gerekli müdahaleyi yapar, lüzumu halinde yasa çıkarır. Bunu anayasa söylüyor... Ama hangi evde kimin kaldığına, ev ortamında nelerin yaşandığına karışamaz.
Devletin böyle bir yetkisi ve hakkı yok.
Çok korktuğunuz şeriat devletinde bile “ev”in masuniyeti vardır.

Devlet, öyle sorgusuz sualsiz şallak mallak evlere giremez, “dört duvar arasında” nelerin yaşandığını denetleyemez, bu konuda bir “tecessüs” geliştiremez. Şeriata (cari hukuka) aykırı bir durumdur bu.
Dolayısıyla muhafazakâr demokrat ve “bir gün bu ülkeye şeriat getirecek” diye korktuğunuz Erdoğan’ın da böyle bir niyeti bulunmuyor.

Devlet, kaygılı ana-babaların “kaygılarını” dikkate alabilir. Bu kaygıları gidermek için “barınak”, “yurt”, “ev” teminine gidebilir, bütün bunların sağlıklı koşullarda gerçekleştirilmesini sağlayabilir. Sağlamalıdır.

Başka da bir şeye karışamaz.
Bakmayın durumdan vazife çıkarmaya meyyal bazı kişilerin “Biz söylenenleri talimat kabul ederiz, ahan da başlıyoruz müdahaleye” diye görüntü yapmalarına...

Nereye başlıyorsun birader?
Bir şeye başlayamazsın... Yasaların vermediği bir yetkiyi kullanamazsın...
Devlet, ortada “kriminal” bir durum varsa müdahale eder.
Suçu önlemeye çalışır.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN