Gündem
05 Eki 2023 08:50 Son Güncelleme: 05 Eki 2023 09:14

Ahmet Hakan’dan dikkat çeken Ayşenur Arslan yorumu! ‘Ayıplanır, kınanır ama…’

Ahmet Hakan, Ayşenur Arslan ile ilgili “Ayıplanır, yadırganır, kınanır, eleştirilir, 'Bu kadar da olmaz' denir. Ama bu sorumsuzluk, kriminalize edilmez. Buradan bir gözaltı ya da tutuklama çıkmaz. Neyse ki... Çıkmadı, çıkarılmadı. Ve hemen serbest bırakıldı. Çok şükür” değerlendirmesinde bulundu.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeler sonrası ifadesi alınan Ayşenur Arslan hakkında, "Ayıplanır, yadırganır, kınanır, eleştirilir, 'Bu kadar da olmaz' denir. Ama bu sorumsuzluk, kriminalize edilmez. Buradan bir gözaltı ya da tutuklama çıkmaz. Neyse ki... Çıkmadı, çıkarılmadı. Gözaltı uygulaması yapılmadı. İfadesine başvuruldu. Ve hemen serbest bırakıldı. Çok şükür" yorumunu yaptı.

Hakan, bombalı saldırıyla ve Arslan'ın yorumu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tamam, kabul. Olayın oluş biçimiyle ilgili bir sürü soru işareti var. Fakat en küçük bir bilgiye, en ufak bir uzmanlığa yaslanmadan bu soru işaretlerini gidermeye çalışıyor ekranda. Bunu yaparken de bir sürü çam deviriyor. Yanlış anlaşılmalara kırmızı dipli mumla davetiye çıkarıyor.

Bir de gayri ciddilik sorunu var. “Baltalar elimizde / Uzun ip belimizde” şarkısını, “Tabancalar elimizde / Bombalar belimizde” diye söylüyor. Alaycı bir melodiyle söylüyor bu şarkıyı. Dünyanın hiçbir televizyonunda bu kadar ciddi bir olaya bu kadar gayriciddi yaklaşıldığı görülmemiştir."