Gündem
03 Eki 2023 15:41 Son Güncelleme: 03 Eki 2023 15:48

Ayşenur Arslan'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı! "İşaret etmek istediğim nokta şu..."

Önceki gün Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde düzenlenen bombalı saldırı girişimiyle ilgili sözleri nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan gazeteci Ayşenur Arslan'ın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik  sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer’deki evinde gözaltına alındı. Arslan polis eşliğinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Arslan savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.  

 AYŞENUR ARSLAN'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Arslan savcılığa verdiği ifadede sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek, “Cümlelerim gelinen noktada her ne kadar maksadını aşmış olsa da kast ettiğim ve işaret etmek istediğim nokta şu; görevine yeni başlayan İçişleri Bakanı’nın son zamanlarda koordinesinde üst üste gerçekleştirilen ve suç örgütlerine ağır darbeler vuran operasyonlar sonrasında kendisine yönelik bir mesaj olabilir düşüncesi bende hasıl oldu. Eylemin gerçekleştirilme biçimini düşünerek acaba bir takım mesaj veriliyor olabilir mi diye düşündüm” dedi.

“SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILMIŞTIR”

Ne programda ne de şu an ifadem esnasında terörü güzelleyici ya da meşru gösterici bir ibare kullanmam söz konusu olamaz” diyen Arslan, “Sıklıkla tereddüt etmeden terör örgütü olarak nitelendirdiğim PKK dahil hiçbir terör örgütünün propagandasını yapmam mümkün değildir. Sözlerim yanlış anlaşılmıştır” dedi.