Gündem
17 Kas 2023 08:28 Son Güncelleme: 17 Kas 2023 08:28

Ahmet Hakan ‘söyleyecek söz bulamıyorum’ diyerek tepki gösterdi! ‘Hepimizi çileden çıkardı…’

“Ogün Samast'ın tahliyesi hepimizi çileden çıkardı” diyerek karara tepki gösteren Ahmet Hakan, “‘İyi halden tahliye’ye söyleyecek söz bulamıyorum” ifadelerini kullandı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın 16 yıl sonra tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Ogün Samast'ın cinayeti işlediğinde 17 yaşında olduğu gerekçesiyle 16 yılla "yırttığını" söyleyen Hakan, diğer hükümlülerin daha ağır cezalar aldığını hatırlattı.

Rakel Dink'in eşi Hrant Dink'in cenaze töreninde “Yaşı kaç olursa olsun, 17 veya 27, katil kim olursa olsun, bir zamanlar bebek olduklarını biliyorum. Bir bebekten bir katil yaratan karanlığı sorgulamadan hiçbir şey yapılamaz kardeşlerim" dediğini hatırlatan Hakan, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Bu öyle alçak, öyle sinsi, öyle kurnaz, öyle hain, öyle çakal bir karanlıktır ki... Eline silah tutuşturduğu katili, “17 yaşındasın aslanım. 15 yıl yatar çıkarsın. Hadi git öldür” diye teşvik etti.

Hepimizi öfkelendiren, çileden çıkaran, tahammül edemediğimiz tahliye olayı, Rakel Dink’in sözünü ettiği karanlığın yaptığı işte bu şerefsiz planın ürünüdür.

Fakat işin iyi halden tahliye noktasına gelince... İşte orada söyleyecek söz bulamıyorum."