Televizyon
17 Eyl 2015 09:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:53

Ahmet Hakan canlı yayında Davutoğlu'na yüklendi! O kelimeyi...

Ahmet Hakan, Abdurrahim Boynukalın'ın Hürriyet gazetesi önünde yaptığı açıklamalarına yönelik Başbakan Davutoğlu'nun değerlendirmesine sert eleştirilerde bulundu.

CNN Türk'te sunuculuğunu yaptığı programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlayan Ahmet Hakan, AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın yaptığı açıklamalara yönelik Başbakan Davutoğlu'nun değerlendirmesini zayıf bularak, sert bir eleştiri yaptı.

AK Parti Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın sosyal medyada yayınlanan videosunda, çevresindekilerin Ahmet Hakan'ın Hürriyet'e düzenlenen saldırıya yönelik tepkisi sorulunca, "Ahmet Hakan'ın damağı falan düşmüş sinirden. Ahmet Hakan'la çay içmişliğim var, acayip korkaktır. Ben bugün Nişantaşı'na evinin önüne gitmeyi düşünüyordum, tek başıma. Gidecektim oraya bekleyecektim, gel bakayım buraya..." ifadelerini kullandığı görülmüştü.

"GENÇLER ARASINDAKİ DOST ORTAMINDA İFADE EDİLMİŞ HUSUSLAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün katıldığı programda Boynukalın'ın ifadelerini şu şekilde değerlendirdi, "Bu tür ifadeleri doğru görmem, kim söylerse söylesin. Ama bu da böyle bir kasıtla söylenmiş ifadeler değil. Biraz daha gençler arasındaki bir dost ortamında ifade edilmiş hususlar. Kendisiyle de konuştum. Bu veya bunun gibi ifadeler için hepimizin önem göstermesi gereken hususlar var. Bunu genelleştirmek doğru değil. Ayaküstü söylenen ifadelerden genel bir zihniyet çıkarmak doğru değil. Bizi en çok eleştiren medya organları da olsa destekleyenler de olsa onların güvenliğini sağlamak hükümetin görevi. Tahrik unsuru oluşturmamak kaydıyla her görüş beyan edilebilir."

"LÜTFEN ARTIK MEDENİYET KELİMESİNİ KULLANMAYIN"

Başbakan'ın bu değerlendirmesini oldukça zayıf bulan Ahmet Hakan sert eleştirilerde bulunarak, "Başbakan'ın yaptığı açıklamayı duyunca çok üzüldüm, teesüf ederim Sayın Davutoğlu. Demiş ki, 'Gençler arasında konuşmuşlar, olur böyle şeyler...' Sayın Davutoğlu medeniyet projenizin gençleri bunlar mı? Dayak, mayak, külhanbeyi, evin önüne kamyon getirip adam kıstıran gençler mi? 'Gazete de böyle yapmasın, gençler de böyle yapmasın.' bu böyle söylenebilecek bir şey mi Sayın Davutoğlu? Lütfen bu sözleri söyledikten sonra medeniyet kelimesini kullanmayın, lütfen kullanmayın."