Gündem
05 Oca 2012 08:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

AHMET ALTAN VURMAYA DEVAM EDİYOR! ERDOĞAN DEVLETLEŞTİ, DÜŞMANINA BENZEDİ!

Taraf'ın patronu Ahmet Altan Başbakan Erdoğan ile girdiği meydan savaşını bugün de devam ettirdi.

Başbakan Erdoğan’la arası açılan Taraf gazetesi eleştirilere devam ediyor. Sürmanşetten Yıldıray Oğur İmzalı yazıda, "Erdoğan yuvarlandı Özkök’ünü buldu" derken Ahmet Altan da köşesinden Uludere ile ilgli askeri savunan Başbakan’ı yerden yere vurmaya devam etti.

İşte Altan’ın yazısından satırlar;

"Ertuğrul Özkök dünkü yazısının başlığında “Sayın Başbakan, sizden beklediğimiz duruş budur” diye yazmış. Özkök, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Uludere faciasından sonraki duruşunu ve “orduya sahip” çıkışını övüyor.

Aslında buna eklenecek çok fazla bir şey yok. Tayyip Erdoğan siyasi serüvenine, sonunda Özkök’ün “beklediği duruşu” sergilemek için çıktıysa amacına ulaşmış demektir. Kendisini Ertuğrul Özkök’le aynı “duruşta” buluştuğu için kutlarız. Biz onun başka bir amaç, başka bir “duruş” için yola çıktığını sanmıştık.

BİZ SANIYORDUK Kİ...

Biz sanıyorduk ki; “öldürülen çocuklarla” “öldüren generaller” arasında bir taraf tutması gerektiğinde, Başbakan kendi halkından, milletinden, köylüsünden, çocuğundan yana çıkacak, onlara taraf olacak.

Biz sanıyorduk ki; “35 Türk askeri” öldürüldüğünde ne hissediyorsa “35 yoksul Kürt köylüsü” öldürüldüğünde de öyle hissedecek.

Biz sanıyorduk ki; bu halkın insanları kurban olduğunda, Başbakan onları öldürenlerden hesap sormak için kükreyecek.

(... ) ÖZKÖK İLE AYNI OLDU

Biz öyle sanıyorduk. Herhalde, Başbakan’ın çok övündüğü “yüzde elli oyu” kendisine verenlerin çoğu da öyle sanıyordu.

Bilmiyorum, Başbakan Erdoğan seçim meydanlarında açık yüreklilikle “ben altı ay sonra Ertuğrul Özkök’ün beklediği duruşu sergileyeceğim” deseydi aynı oranda oy alır mıydı. Ya seçimlerde gerçek düşüncelerini sakladı ya da seçimlerden sonra “duruşunu” değiştirdi.

Çünkü öldürülenlerin ailelerinden bir özrü bile esirgeyen bu Başbakan ile “biz yaratılanı severiz yaratandan ötürü” diyen Başbakan “aynı duruşun” insanları değiller.


ERDOĞAN DEVLETLEŞTİ, DÜŞMANINA BENZEDİ

Erdoğan “devleti değiştirmek” vaadiyle geldi iktidara. (...) Ama kendisini “devletin tek hâkimi” sanmaya başladığı andan itibaren devleti değiştirmeyi bırakıp kendisi devletleşmeye başladı.

Aslında bir tür sürrealist roman gibi bu macera, kendi halkına zulmeden düşmanıyla mücadele ederek hayatına başlayan bir genç adamın, romanın sonunda düşmanına benzemesini izliyoruz.

(...)SONUNA BAKSIN!

Başbakan, “tek başına” devlete hâkim olma hayalini sürdürdüğü sürece halkından uzaklaşacak, devletle yakınlaşacak ve sonunda ikisini birden kaybedecek.


Özkök’ün “beklediği duruşu” sergileyen epeyce insan oldu bu ülkede, Başbakan’a o insanların siyasi sonlarına bir bakmasını öneririm.

Tabii bir de Erdoğan dışında kocaman bir AKP tabanı ve bu partiye oy veren milyonlarca insan var. Onlara da sormak isterim:

Bu muydu istediğiniz, Başbakanınızın Özkök’ün beklediği duruşu sergilemesi miydi?

Eğer öyleyse, o “duruşu” çok önceden sergileyen 28 Şubatçıları, Demirelleri neden bıraktınız da AKP’ye geldiniz?