Televizyon
18 Ara 2012 10:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:31

"AHMET ALTAN SMS İLE BIRAKTI! "TARAF'IN PATRONU İSTİFANIN PERDE ARKASINI ANLATTI!

Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, ilk kez kamera karşısına çıktı.

Canlı yayında Doğan Akın ve Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan Başar Arslan, Ahmet Altan'ın ayrılığı için 'İletişim kazası' ifadesini kullandı.

"İLETİŞİM KAZASI"
Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'la ayrılığın SMS üzerinden gerçekleştiğini belirten Arslan, "Ben bu kadar çabuk olacağını tahmin etmiyordum. Bir iletişim kazası oldu" dedi. Arslan, "Taraf'ın Ahmet Altan'ın gazetesi olduğunu ve istediği zaman geri dönebileceğini" vurguladı. Arslan, "Bugüne kadarki Taraf çizgisi ve kadrosunu koruyacağız, dürüst gazetecilikten taviz vermeyeceğiz" dedi.

Arslan özetle şunları söyledi;

AHMET ALTAN SMS İLE BIRAKTI
"Sanılanın aksine başından beri Ahmet Altan bu işlere çok hevesli değildi. Bir dönem sonra bu işe devam etmeyeceğini, roman yazmak istediğini defalarca söylemişti. Son 1-2 yıldır da romanına başlamak istediğini ifade etmişti. Sürekli bırakmak istiyordu. İletişim kazası oldu bu son olayda. SMS attı 'bırakıyorum' diye. Ben de 'Tamam' dedim. Arasaydım kırmazdı, kalırdı muhakkak. Romanı çok yazmak istiyor ve bencilce olmasını da istemedim bu işin. Uzun zamandır istiyordu. Ben bu kadar kısa sürede olacağını tahmin etmemiştim açıkçası. Fırsat buldu. İletişim kazası oldu.