Gündem
06 Ağu 2023 20:25 Son Güncelleme: 06 Ağu 2023 20:27

Ağustos ayında o ilimizde kar sürprizi

Türkiye'nin dört bir tarafından sıcak havalar bunalttı. Sıcaklıklar rekor seviyelere çıktı. Ağrı da ise kar yağışı görüldü.

Türkiye genelinde yüksek sıcaklık ve nem etkisini sürdürmeye devam ediyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık bugün ve yarın da etkisini sürdürecek.

Yurdun kuzeybatı ve kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Edirne, Çanakkale ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın kuzey ve doğu, Kahramanmaraş'ın güneybatı, Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Ege ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgar, genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara ve Kuzey Ege'de güneybatıdan kuvvetli (30-60km/saat) esecek.

Türkiye'nin doğusundan ise kar yağışı haberi geldi. Ağustos ayında Ağrı Dağı'nda başlayan kar yağışı şaşırttı. Ağustos ayında başlayan kar yağışı Ağrı ve çevre illerde havaları bir nebze olsun serinletti.

Birden bastıran kar yağışı ile Ağrı Dağı'nın yamaçları beyaza büründü.