Gündem
17 Şub 2011 17:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

AĞLATAN VEDA! İSMAİL GÜLGEÇ TOPRAĞA VERİLDİ!

Ünlü karikatürist İsmail Gülgeç törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende eşinin hali perişandı.

İstanbul’da geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu vefat eden karikatürist İsmail Gülgeç (64) için Cumhuriyet Gazetesinde tören düzenledi. Törende eşi Ayça Gülgeç, tabuta sarılarak ağladı...

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, törende yaptığı konuşmada, Gülgeç’in değerli bir karikatürist olduğunu belirterek, ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Gülgeç’in Cumhuriyet Gazetesine olan katkılarının unutulmayacağını ifade eden Erinç, karikatürün önemli isimlerinden olan Gülgeç’e Allah’tan rahmet dilediklerini kaydetti.

Karikatürcüler Derneği Başkanı Metin Peker de karikatür dünyasının önemli çizeri, derneğin bir önceki başkanı Gülgeç’i kaybetmenin acısını yaşadıklarını bildirdi.

HANİ BANA SÖZ VERMİŞTİN

Konuşmalar sırasında Gülgeç’in ablası Saadet Danacı, tabuta sarılarak uzun süre ağladı.

Gülgeç’in cenazesi götürülürken gözyaşı döken eşi Ayça Gülgeç ise ’’Bana 15 yıl diye söz vermiştin. Sözünü tutmadın. 14 yıl sonra beni yalnız bıraktın. Giderken kalbimi de götürdün’’ dedi.

Törene, Gülgeç’in ağabeyi Abdullah, kızı Hiday Gülgeç, yakınları, karikatüristler ve gazeteciler katıldı.

Cumhuriyet Gazetesindeki törenin ardından Gülgeç’in cenazesi, toprağa verilmek üzere Çanakkale’nin Eceabat ilçesine gönderildi.

Gülgeç, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde 15 Şubatta hayatını kaybetmişti.