Gündem
02 Kas 2012 11:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:19

ADLİ TIP'TAN BUGÜN'E YALANLAMA; ''ELİMİZDE ZEHİRLENME BULGUSU YOK''

Bugün Gazetesi'nin "Özal zehirlendi" manşetine Adli Tıp Kurumu Başkanı İnce'den yalanlama geldi..

Adli Tıp Kurumu Başkanı Prof. Haluk İnce, geçtiğimiz ay mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vücudunda zehir bulunduğuna dair iddialar üzerine açıklama yaptı.

İnce şunları söyledi:

Eylül’den itibaren Özal’la ilgili hazırlıklarımızı yaptık. 2 Ekim’de cenazeyi Adli Tıp’a getirdik. 2 Ekim’den beri çalışmalarımız devam ediyor. Bayramda da arkadaşlarımız çalıştı.

"GÖNDERDİĞİMİZ BİR RAPOR YOK"

2 Ekim’de bu sonuçların 2 aydan önce açıklanmayacağını aktarmıştım. Biten rapor yok. Çıkan bir takım sonuçlar var. Bu sonuçları birkaç defa çalışarak teyit haline getiriyoruz. Şu anda bir yere gönderdiğimiz rapor yok.

Söylediğimiz sürede de raporumuzu Başsavcılığa göndereceğiz. Bir takım bulgularımız var. Bu bulguları mutlaka rapor haline getirmemiz lazım. Birinci İhtisas Kurulu’nda yapılacak olan ölüm sebebinin tespiti sorusuna cevap vermek.

Ben Adli Tıp’ta yürütülecek çalışmaların Aralık ayında Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceğine dair umudum var. Elimizde bulgular var ama bu bulguların sonuçlarıdır diyebileceğimiz bir şey yok.

O MADDEYİ BİZ BULMADIK

Gazetede yer alan maddeyi biz bulmadık. Bu haber nasıl oluştu onu da bilmiyoruz. Taahhüt ettiğimiz sürede raporu hazırlayıp göndereceğiz. Çalışmanın başından itibaren disiplinli bir çalışma yürütüyoruz.

Bu süreçler sizin olduğu kadar bizim de kafamızı karıştırıyor. Bu tip haberlere itibar edilmemesinin bizim için önemli olduğunu belirtmek istiyorum.

“HABERİN KAYNAĞI BİZ DEĞİLİZ”

Her işin en iyi uygulamaları var. Herkesin buna riayet etmesi gerekiyor.

Sabahtan beri 50 küsur telefon aldım. Bu haberin nasıl çıktığıyla ilgili bilgim yok. Bu haberin kaynağı biz değiliz. Herkesin yaptığı işe özen göstermesi gerekiyor.
Gece 12’de analizlerden çıkan çocuklar var. Bu konuda özen istiyorum.

Önümüzdeki hafta sonuna doğru İhtisas Kurulu’na sonuçları verebiliriz diye düşünüyorum. Bu önemli bir dosya. Arkadaşlarımız gereken hızı gösterecektir. Raporu biz hazırlamayacağız. Açıklamak isterse Savcılık açıklayacak. Biz sadece onların istediği şekilde bilgi desteği sağlıyoruz.