Gündem
13 Oca 2013 12:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

ABDULLAH ÖCALAN'IN GALATASARAY HAYALİ!

Gazeteci Hadi Uluengin, terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gazeteci Hadi Uluengin, Bugün TV’de katıldığı Erkam Tufan’la Analiz programında Öcalan’la ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Uluengin, Öcalan’ın patolojik derecede zaafları olan bir insan olduğunu söyledi.

Öcalan’ın Türkiye den ayrılmak gibi bir projesi olduğuna hiçbir zaman inanmadığını belirten Uluengin,  "Esas emeli kendisinin Kürt aydınlar tarafından olarak kabul edilmesi.. En büyük emeli Ankara’nın Sakarya meyhanelerinde oturup rakı içerek Galatasaray maçına bakmak. Kendi gerillaları ile konuşurken onlar Kürtçe konuştuğu takdirde ‘sus, sus Türkçe konuş, ilkel milliyetçilik yapma’ derdi." diye konuştu.
 
AYDINLIK GRUBUNU TOPA TUTTU
 
Kendisinin geçmişte Perinçek ve aydınlık ekibinde olduğunu anlatan Uluengin, "Bugün onların ne durumda olduğunu herhalde kendiniz gözlemliyorsunuz.  Onlar geçmişte söylemiş olduklarını her şekilde tükürdüklerini yalıyorlar. Örneğin Denktaş’tan başlayalım. Denktaş’a bin bir övgüler dizdiler ölmeden önce halbuki 1974 yılında “işgali nihai, Kıbrıs’a hürriyet” diye Denktaş’la başlayan bir süreçte biz karşı çıkmış bir örgüttük. Bence Perinçek ve ekibi siyaseten Türkiye’ye göre en aşırı sağcılardır. Onlardan daha aşırı sağcı göremiyorum." ifadesini kullandı.
 
ONLARI NEO-NAZİ OLARAK GÖRÜYORUM
 
12 Eylül 1980 darbe döneminde Brüksel’de olduğuna dikkat çeken Uluengin, şunları söyledi;
 
"Darbeyi kınayan bir yazı yayınlamıştım ve Ankara’yla ilk telefon irtibatını kurduğum zaman “ne münasebet sen ne halt yiyorsun kendi başına” dediler. Zaten darbe kelimesinin bile kullanmadılar, müdahale kelimesini kullandılar. Rusya ve  anarşisi kapsında darbe desteklendi. Ben o gün bağları kopardım. Faşizmin bile iffeti vardır. İlkeleri vardır. Bunlar onunda ötesinde ben onları Neo-Naziz olarak görüyorum.