Gündem
03 Nis 2024 09:54 Son Güncelleme: 03 Nis 2024 10:10

Abdullah Gül’ün eski damadına 584 milyonluk kıyak! Adıyaman'da deprem konutu yapacak...

Türkiye’nin 11’nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski damadı Mehmet Sarımermer’e TOKİ kıyağı. Kübra Gül’den olaylı bir şekilde ayrılan Sarımermer, TOKİ’nin Adıyaman’da yapacağı 254 konut ve çevre düzenleme ihalesini 584 milyon liralık teklifiyle kazandı. Sarımermer’in şirketi geçtiğimiz yıl da 728 milyonluk ihaleyle gündeme gelmişti.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kızı Kübra Gül’den şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılan Mehmet Sarımermer’in şirketine bir ihale daha. 6 Şubat depreminden sonra TOKİ’den 728 milyonluk ihale alan Solid Gayrimenkul firmasına bir ihale daha verildi. MedyaRadar o ihale belgesine ulaştı. İhale, deprem, salgın hastalık ve doğal afet anında yapılan usulle yapıldı.

8 FİRMA DAVET EDİLDİ AMA…

TOKİ tarafından 7 Aralık 2023 tarihinde ‘Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Mara ve Musalla Mahalleleri 253 Adet Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi’ başlığıyla yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 635 milyon 826 bin lira olarak belirlendi. 21B’ye göre yapılan ihaleye sekiz firma davet edildi. İhale, yaklaşık maliyete en yakın teklifi veren Solid Gayrimenkul’e verildi. 28 Aralık 2023 tarihinde imzalanan sözleşmenin bedeli ise 584 milyon 593 bin lira oldu. Mehmet Sarımermer’in konutları teslim etme taahhüt süresi ise 29 Ağustos 2024 tarihi olarak belirlendi.

SERMAYESİ 10 MİLYON LİRA..

Solid Gayrimenkul isimli şirketin sermayesi 10 milyon lira olarak gözüküyor. 27 Eylül 2010 tarihinde İstanbul Ticaret Odası’na kaydı yapılan şirketin yönetiminde sadece Mehmet Sarımermer gözüküyor. Faaliyet alanları bir hayli geniş olan şirketin asıl işi ise inşaat. Solid Gayrimenkul uzun bir süre sonra geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Depremden 22 gün sonra yapılan ‘Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi Kuzeyşehir 12 Etap 455 Adet Konut İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi’ başlıklı ihale Solid Gayrimenkul’e verildi. TOKİ ile Solid Gayrimenkul arasında sözleşme altına alınan ihalenin bedeli ise 728 milyon lira oldu.

40 MİLYON DOLARLIK VİLLAYLA GÜNDEME GELDİ

Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül, 2022 yılında eşi Mehmet Sarımermer’den boşandı. Çiftin boşanma aşamasında Gül ailesinin yaşadığı İstanbul Beykoz’daki 40 milyon dolarlık villa da ailede kaldı. Boşanma işleminden sonra Mehmet Sarımermer, kendisine ait olan Mesar Gayrimenkul ve Yatırım şirketini 31 Mart 2022 tarihinde Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül'e devretti. Gül ailesinin oturduğu Beykoz’daki villa da bu şirkete aitti. Gül'ün cumhurbaşkanlığı sona erdikten sonra 40 milyon değerinde villaya taşınacak olması tartışma yaratmıştı. Haberlerin ardından Gül cephesi “Bugün bir gazetede yer alan Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’da bir villa aldığına dair haber gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen villa Sayın Cumhurbaşkanımıza değil, işadamı damadı Mehmet Sarımermer’e aittir. Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’a taşınması halinde söz konusu villada ikâmet etmesi seçenekler arasındadır. Kamuoyuna saygı ile duyulur.” Açıklaması yapmıştı. ‘Seçenekler arasında’ denilen villa Gül ailesine kalmış oldu.

KARTAL İMAM HATİP MEZUNU

1978 doğumlu olan Mehmet Sarımermer aslen Kayserilidir. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 1996-1997 öğrenim dönemi mezunu olan Mehmet Sarımermer'in parlak bir öğrenim hayatı var. Mehmet Sarımermer'in babası Abdullah Sarımermer de sevilen iş insanlarından biriydi. Abdullah Sarımermer Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin en büyük bağışçılarından ve Okul Koruma Derneği Başkanıydı. Okulun camisini de o yaptırdı. 2007 yılı 14 Ekim'de Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen nikah töreniyle evlenmişti.