Gündem
20 Tem 2015 01:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Abdülkadir Selvi’ye ‘kahpe’ davası: İki yıla kadar hapsi isteniyor

Yeni Şafak gazetesi Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi’ye kahpe şoku.

Ablası Fatma Kaya’yla söyleşi yapan muhabire “Bu kadar kahpe olduklarını bilmezdim” diye hakaret eden Yeni Şafak Ankara Temcilcisi Abdülkadir Selvi hakkında üç aydan iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İleri Haber muhabiri Rıfat Doğan, geçen mart ayında Selvi’nin ablası Fatma Kaya’yla bir söyleşi yapmıştı. Kaya’nın “Onu gördüğümde televizyonu kapatıyorum” ifadelerini kullandığı söyleşi sonrası Selvi ise Doğan’a yüklenerek, “Benimle mücadele edemeyenler ablamın yanlışlarla dolu ifadelerinin arkasına saklanmışlar bu kadar kahpe olduklarını bilmezdim eyvallah etmem” demişti.



Bunun üzerine Rıfat Doğan’ın avukatı Özgür Urfa, Selvi hakkında söz konusu hakkında  suç duyurusunda bulunmuştu.

İleri Haber’in haberine göre  suç duyurusunu işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Kürşat Kayral, hazırladığı iddianamede Selvi’nin sözlerinin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeyeceğini belirtti.

İddianamede “‘Kahpe sözcüğü ile, düşünce beyan etme özgürlüğünün dışına çıkılarak, eleştiri sınırlarının aşılmış olduğu ve sövme eyleminin fikir özgürlüğü içerisinde değerlendirilmesinin mümkün bulunmadığı” ifadeleri yer alırken, Selvi hakkında üç aydan iki yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması talep edildi.