Gündem
24 Mayıs 2023 09:53 Son Güncelleme: 24 Mayıs 2023 09:57

Abdulkadir Selvi’den ‘montaj’ eleştirilerine tepki! ‘İsterseniz bir belgesel hazırlayabilirim…’

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'Haydi' reklam filmine PKK'lıların eklendiği video hakkında Erdoğan’a soru yönelten ve “Ama montaj ama şu ama bu" yanıtını alan Abdulkadir Selvi, konu ile ilgili yeni bir yazı kaleme aldı. Aldığı cevapla, muhalefetin kendilerini temize çekmeye çalıştığını savunan Abdulkadir Selvi, “İsterseniz PKK’nın size desteğini anlatan bir belgesel hazırlayabilirim Kemal Bey!” dedi.

CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile PKK'lıların eklendiği video hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru üzerine "Ama montaj ama şu ama bu" yanıtını alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi; PKK'nın, seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini öne sürdüğü bir köşe yazısı kaleme aldı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir soruma verdiği cevap üzerinden Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu algı operasyonuna soyundular" diyen Selvi, "Bildikleri en iyi iş algı operasyonu yapmak. Ama bu kez çuvalladılar. Kendi elleriyle PKK’nın Kılıçdaroğlu’na verdiği desteğe ilişkin videoyu hatırlattılar. Milletin hafızasının canlanmasına yol açtılar. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu sayesinde, videoyu seyretmeyenler dahi seyretme ihtiyacı hissedecek" ifadesini kullandı.

“Belli ki ‘Bu millet Kandil’in desteklediği Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapmaz’ sözüm içlerine oturmuş. Belli ki milletimizin, ‘PKK ile kol kola yürüyen, Kandil’deki terör baronlarının desteklediği adaya oy vermem’ diye sandığa gitmesi Kılıçdaroğlu’nun kimyasını bozmuş. Belli ki Tuzla’da pazar yeri ziyareti sırasında ‘PKK dışarı’ sloganları ile kovulması, Ekrem İmamoğlu’nun karizmasını çizmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘PKK’lılar bunlara videolarla destek verdiler’ cümlesinde yer alan, ‘Ama montaj, ama şu ama bu’ ifadesi üzerinden kendilerini temize çekmeye çalışıyorlar” diye yazan Abdulkadir Selvi, yazısının devam eden kısmında şunları kaleme aldı:

"Uzun metrajlı film çekmeyi bilmem ama belgeselden anlarım. Gençlerin gerçek konuşmalardan edit edip hazırladığı videodan dolayı ödünüz koptuysa isterseniz PKK’nın size verdiği desteği anlatan bir belgesel hazırlayabilirim. Kemal Bey, bu millet PKK’nın desteklediği bir kimseyi cumhurbaşkanı seçmez. Bu da size ders olsun."