Gündem
21 Mayıs 2014 14:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:12

ABD'den Marmara İletişim’e işbirliği teklifi!

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Marmara Medya Merkezi, ABD’nin Georgia State Üniversitesi’nden konukları ağırladı. ABD’li konuklar, Medya Merkezi’ne işbirliği yapma teklifinde bulundu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde uygulama birimi olarak hayata geçirilen Marmara Medya Merkezi, öğrencilere mesleki beceri kazandırmak için önemli projelere imza atıyor. Her yıl 150 öğrencinin geleneksel ve yeni medya uygulama pratiklerini öğrendiği Marmara Medya Merkezi, ABD’nin Atlanta şehrinde bulunan Georgia State Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerini ağırladı. Ziyarette, Georgia State Üniversitesi İletişim Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Shawn Powers, İşletme Bölümünden Prof. Dr. Salih Tamer Çavuşgil, yöneticiler ve öğrenci grubu yer aldı.
Davetlileri Dekan Prof. Dr. Yusuf Devran, Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. T. Uğur Dai, Marmara Medya Merkezi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hediyetullah Aydeniz, Yrd. Doç. Dr. İmran Demir, Erasmus Fakülte Koordinatörü Arş. Gör. Nil Süheyla Mustafa karşıladı.
Marmara Medya Merkezi’nde düzenlenen programda ABD’li konuklara Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi ve Medya Merkezi ile ilgili sunum yapıldı. Ardından Medya Merkezi’ndeki uygulama birimlerini gezen davetliler, Marmara Radyo’ya konuk oldu.

MEDYA MERKEZİ’Nİ HAYRAN KALDILAR

Marmara Medya Merkezi’nden çok etkilenen ABD’li konuklar, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte uygulama imkanı bulmalarını hayranlıkla karşıladı. Marmara Medya Merkezi’nde bütün çalışmaların öğrenciler tarafından yapılarak ürüne dönüştürülmesinden duydukları heyecanı paylaşan konuklar, uygulamaların son derece yeni teknolojik donanıma sahip ekipmanlarla yapıldığına da dikkat çektiler.
İKİ FAKÜLTE ARASINDA ORTAK DERS PROGRAMI
Ziyaret kapsamında Georgia State Üniversitesi İletişim Bölümü ile Marmara İletişim arasında ortak bir iletişim dersinin olması, her iki kurumun öğrencilerinin video konferans yoluyla bu derse katılımının sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.
Georgia State Üniversitesi yetkilileri, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ileriki yıllarda daha fazla işbirliğinde bulunmak istediklerini, ayrıca fakülte hoca ve öğrencilerini de misafir etmek istediklerini ifade etti.
ÖĞRENCİLER ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPTI
Düzenlenen atölye çalışmasında Marmara Medya Merkezi ile Georgia State Üniversitesi’nin  öğrencileri gruplar halinde mülakatlar yaparak, birbirlerinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Marmara Medya Merkezi Stüdyosu’nda gerçekleşen program Marmara TV’de canlı olarak yayınlandı. Programın sonunda davetlilere çeşitli hediyeler sunuldu.