Gündem
29 Eki 2013 03:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

AA GAZZE FOTO MUHABİRİNE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ!

2013 Filistinli Genç Mülteciler Film ve Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlerin isimleri açıklandı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunun (UNRWA) düzenlediği 2013 Filistinli Genç Mülteciler Film ve Fotoğraf Yarışması'nda fotoğraf dalında birinciliği, AA Gazze foto muhabiri Bilal Halid et-Tillavi kazandı.

Batı Şeria’nın Ramallah kentindeki Es-Sekakini Kültür Merkezi’nde, 2013 Filistinli Genç Mülteciler Film ve Fotoğraf Yarışması’nda dereceye girenlerin isimleri açıklandı. Yarışmanın fotoğraf dalındaki birincilik ödülüne AA Gazze foto muhabiri Bilal Halid et-Tillavi, layık görüldü.

Tillavi, konuya ilişkin açıklamasında, bin dolar değerindeki birincilik ödülünü kazanmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "Başarım, Anadolu Ajansı Gazze Bürosu için ayrıcalık belgesi niteliğinde" dedi.

"Filistinli mültecilerin yaşadığı 4 ülkedeki binlerce fotoğrafçı arasından birinci seçildiği için gururlu olduğunu anlatan Tillavi, "Aslında bu ikinci başarım sayılır. 2012'de de de aynı yarışmanın fotoğraf dalında ikinci olmuştum" diye konuştu.

Başarısının, Filistin halkının yaşadığı sıkıntıların dünyaya duyurulmasında manevi güç sağladığını ifade eden Tillavi, Gazze'deki gelişmeleri haber, fotoğraf ve görüntü içeriğiyle dünyaya sunmak için aralıksız çalıştıklarını ifade etti.