Gündem
02 Eyl 2010 16:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

“ŞAHSIMA ATFEN DÜN BAŞBAKANA YÖNELTİLEN YORUMUN GERÇEKLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR”

Sanatçı Bedri Baykam, “Başbakan hangi “Hayırcı” sanatçıya kızdı?” başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı

Dün gece internet sitelerine düşen “Başbakan hangi “Hayırcı” sanatçıya kızdı?” başlıklı haber hakkında şu yanıtımı medyaya ve kamuoyuna iletmeyi görev biliyorum.

Haberden anlaşıldığına göre Kral FM sunucusu “Gezegen Mehmet”e konuk olan Sn. Başbakan, bu sunucunun kendisine şahsıma atfen sorduğu, gerçeklerle hiçbir ilişkisi olmayan yorumun hakkında yanıt vermiş ve hakkımda sert açıklamalarda bulunmuştur. Soruyu soran sunucu, Başbakana benim “Evet oyu verenler vatan hainidir” dediğimi iddia etmiş, Başbakan da benim böyle demeç verdiğimi sanarak kendi açısından haklı gerekçelerle buna sert tepki vermiştir.
İşin gerçeğinde ise, ne yazdığım makalelerde, ne çıktığım televizyon programlarında ne de son yayınlanan kitabım “Sivil Diktaya Hayır!” da, hiçbir şekilde böyle bir ibare yer almamaktadır. Bundan bir buçuk ay önce, twitter’da bu cümlenin bana atfen dönmesi üzerine, aynı gün içinde, bunu haber alır almaz yine twitterda bu bilginin gerçekle ilgisi olmadığını net bir şekilde ifade ettim ve tekzip ettim. Kamuoyuna bu yönde bir mesaj verecek olsam, makalelerim ve televizyon programlarımda bunu fazlasıyla gerçekleştirme fırsatım var.

Ayrıca bu yorum, şu nedenlerle de benim olamaz: Bu ülkede 12 Eylül referandumuna 10 gün kala, vatandaşların yüzde 90’ı yaptığım gezilerde de her gün gördüğüm gibi, 26 soruya tek yanıtın yarattığı karmaşa nedeniyle, neye oy verdiklerini bile bilmemektedirler. Dolayısıyla, bu vatandaşlar hakkında buna benzer herhangi bir yorum yapılamaz. Bende ikileme ve tereddüte düşen vatandaşlarımıza kendi açımızdan görülen gerçekleri açıklamakla yetiniyorum. Bu konuda içine düşürüldüğü yanlış bilgilendirme ortamı konusundaki bu düzeltiyi Sn. Başbakan’ın her iki makamına da ayrıca yolladım.

Kral FM sunucusu “Gezegen Mehmet”in böyle bir yalanlanmış sanal iddiayı, sorgulamadan, beni aramadan 45 gün sonra dün verilmiş açık bir demeç gibi, Başbakan’a içinde bulunduğumuz gergin ortamda gündemde bir soru olarak yöneltmesi, ne basın ahlak yasasına, ne de meslek etiğine sığmayan yanlı ve son derece provokatif bir tavırdır. Tüm haklarımı mahfuz tutarak kendisini tekzip ediyor ve kınıyorum.

Hakkımda bu haberi yayınlamış tüm sitelerinde bu düzeltmeyi kullanmalarını ve izleyicilerini doğru bilgi ile gerçek durumdan haberdar etmelerini saygı ile rica ederim.