Gündem
03 Eki 2012 07:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

“ÖZAL KABRİNDEN ÇIKARILIRKEN TV'YE BAKAMADIM, YAN ODADA AĞLADIM”(MEDYARADAR/ÖZEL)

Eski Büyükelçi ve Özal'ın danışmanlarından Kaya Toperi, naaşın çıkarılmasından dolayı çok üzgün olduğunu 'Atilla Güner'le Akşam Postası' programında anlattı.

Türkiye’de bir döneme damgasını vuran 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarı açıldı.. Özal’a en yakın isimlerden biri olan eski Büyükelçi ve Özal’ın danışmanlarından Kaya Toperi ’Atilla Güner’le Akşam Postası’ programına canlı yayınla bağlanarak RS FM’e Özal’ın naaşının çıkarılmasından dolayı çok üzgün olduğunu ve ağladığını söyledi.
Atilla Güner: 19 yıl sonra Özal’ı tekrar omuzlarda görmek, bu soruşturmanın bu aşamasında size ne hissettirdi?
Kaya Toperi:
Bir defa şunu peşinen söyleyeyim, çok ama çok üzüldüm. Hayatımda bu kadar muazzep olduğum gün pek enderdir, bu kadar değer verdiğimiz, bu kadar değerli çok sevdiğim bir insanın naşının böyle rahatsız edilmesi gerçekten hem beni hem benim gibi tüm sevenlerini ve mesai arkadaşlarımızı çok üzdü. Böyle bir iddia ortaya atıldı, 12 tane uzman hekim Prof. Dr. Ömer Şarlak, Prof. Dr. Yüksel Bozer, Prof. Dr. Hilmi Özkutlu bunların verdiği rapor var. Sayın rahmetli Turgut Özal kalp krizinden ölmüştür diye. Zehirlendiğini ailesi iddia etti, şimdi mezar açıldı ancak bunun tabii bilemem bunu uzmanlar bilir ama son derece üzücü bir şey. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hoş olmayan bir gün oldu bugün.
Atilla Güner: O zaman durum 2 ay içinde netleşecekmiş zaten. Bakacağız, orada bir problemli alan var mı, onu da öğreneceğiz ama dediğiniz gibi Özal’la yaşayan ve onu kafalarında, ruhlarında, duygu dünyalarında çok önemli yere koyan insanlar için bugün o görüntü herhalde yıpratıcıydı?
Kaya Toperi:
Ben bakamadım. Eşim bakıyordu, ben bakamadım, başka odaya gittim ve ağladım. Nur içinde yatsın. Yattığı yerde de bile rahat bırakmadık merhumu.

MEDYARADAR/ÖZEL