Televizyon
13 Nis 2011 15:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:14

“12 EYLÜL” MAĞDURLARINA İLGİNÇ TEKLİF!

24'te Moderatör Gökhan Gökçe'nin sunduğu Söz Kampüsten İçeri programında 12 Eylül dönemi tartışıldı..

24’te Moderatör Gökhan Gökçe’nin sunduğu Söz Kampüsten İçeri programının bu haftaki konukları Hukukçu Kezban Hatemi, eski Savcı Sacit Kayasu ve Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Alaattin Aldemir oldu. Programda Aldemir’den “12 Eylül” mağdurlarına ilginç bir teklif geldi.
 
24’te ekranından canlı yayınlanan Söz Kampüsten İçeri programında bu hafta 12 Eylül darbesine yargı yolunun açılması ile yeniden gündeme gelen darbe döneminde yaşanan mağduriyetler konuşuldu. Kezban Hatemi eşi Hüseyin Hatemi’nin sıkıyönetim tarafından bir daha kamu görevi yapamamak üzere görevinden nasıl alındığını anlattı. Cumhuriyet eski savcısı Sacit Kayasu bu darbeyi yapanlara açtığı soruşturmanın sonucunda savcılık görevinden alınışını öğrencilerle paylaştı.
 
DEVRİMCİLER VE ÜLKÜCÜLER ŞAHİTLİK YAPMALI
 
Programda 12 Eylül darbesinde yaşadığı işkenceleri anlatan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Alaattin Aldemir, 12 Eylül’ün muhakkak yargılanması gerektiğini, çünkü yapılan hiçbir kanunsuzluğun cezasız kalmaması gerektiğini ifade etti. “Biz o günlerde türlü işkencelerden geçirildik. Baba oğula, oğul babaya dövdürüldü. Devrimciler ülkücülerin, ülkücüler devrimcilerin yaralarını sardı. Bazı arkadaşlarımızın bir kısmı aklını yitirdi. 12 Eylül’de neler yaşandı? Aşk anlatılmaz yaşanır derler ya… O günler anlatmakla anlaşılamayabilir” diyen Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Aldemir o günlerde yaşananların yargıya taşınmasının gerektiğini söyledi. Bazı kimselerin şahidiniz var mı? diye sorduğunu da söyleyen Alaattin Aldemir’den ilginç bir teklif geldi. Aldemir, 12 Eylül’de mağdur olan Devrimcilerin Ülkücülere, Ülkücülerin de Devrimcilere şahitlik yapmasını istedi.