Gündem
08 Ara 2023 21:38 Son Güncelleme: 08 Ara 2023 21:59

7 günlük geçerli vizeye AB'den onay çıktı!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, AB Komisyonu'nun 10 Yunan adasına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulamasını onayladığını duyurdu.

Yunanistan, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin (YDİK) beşinci toplantısına katılmak için Atina'ya giderken, Türk vatandaşlarına vize jesti yapmaya hazırlanmıştı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Erdoğan ile 7 Aralık'ta Atina'da görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada jesti duyurarak, Türk vatandaşlarına Türkiye kıyılarına yakın olan 10 Yunan adasına 7 günlük turist vizesi sağlanacağını bildirmişti.

Yunanistan, beklenen 7 günlük vize için AB'den izin aldı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli tarafından yapılan açıklamada Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Yunan adasına kapıda tek girişli ve 7 gün geçerli vize uygulamasını onayladığını açıkladı. Yönetmeliğin hazırlandığını duyuran Keçeli, "Uygulamanın resmen bildirilmesini bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Bu konuda bir süredir çalışılıyordu. Uygulamaya dahil olacak adalarda, gümrük ve pasaport kontrolü gibi gerekli altyapının geliştirilerek vatandaşlarımızın adalara giriş ve çıkışlarda zorluklarla karşı karşıya kalmamaları amacıyla Yunan makamlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor" diye belirtti.