Politika
15 Ara 2022 17:33 Son Güncelleme: 15 Ara 2022 20:59

6'lı masadan Ekrem İmamoğlu'na destek mitingi! Bir tek o lider katılmadı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay hapis cezası alması ve hakkında verilen 'siyasi yasak' kararı sonrası Saraçhane'de destek buluşması gerçekleşti. İmamoğlu'nun çağrısı sonrası 6'lı masayı oluşturan liderler bugün İBB önündeki buluşmaya katılırken, liderlerden tek bir isim mitinge gelmedi.

İstanbul'da bugün tüm gözler Saraçhane'deki "Ekrem İmamoğlu'na destek" mitingine çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında 'ahmak davası'nda verilen 2 yıl 7 ay hapis cezası ve 'siyasi yasak' kararı sonrası, 6'lı masayı oluşturan liderler bugün İstanbul'a geldi. İBB binası önünde dev bir sahne kurulurken, gözler liderlerin yapacağı açıklamalara çevrildi. Kalabalık bir katılımın olduğu görülen buluşmaya 6'lı masadaki bir ismin katılmaması dikkat çekti.

ALANA İLK GELEN LİDER KILIÇDAROĞLU OLDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki kararın açıklandığı gün Almanya'da olan Kemal Kılıçdaroğlu bazı kesimler tarafından eleştirilmişti. Saraçhane'deki miting alanına ilk gelen isim Kılıçdaroğlu oldu. Onun ardından gelen liderler İYİ Parti lideri Meral Akşener, DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal oldu.

EKREM İMAMOĞLU: SİZ NE DERSENİZ O OLUR

"Millet İradesi" mitinginde ilk olarak kürseye çıkan Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Siz ne derseniz o olur. Bu ülkeyi yönetenlerin milletimizle sizinle ne alıp veremediği var. Oyunuzu saymadılar. 4 oy pusulasından 3'ü geçerli, Büyükşehir Belediyesi için kullandığınız oy geçersizdir dediler. Tertemiz, helal oyunuzu iptal ettiler. Seçimi yenilediler.

Sizin seçtiğiniz büyükşehir belediyesine eskiden bizden bir gün önce kamu bankalarından bol bol kredi verirlerdi. Sizin seçtiğiniz yönetime tam 3 buçuk yıldır bankalardan bir kuruş vemiyorlar.

Hepimizin çok yakından bildiği, eskiden bu şehirde taksilerle ilgili kararları İBB alırdı. Artık taksi kararları İstanbul'dan değil Ankara'dan alınacak diyorlar. Daha ilginç şeyler var. Mesela bu çok komik. Eskiden Gezi Parkı'nın mülkiyeti sizin seçtiğiniz büyükşehir belediyesine aitti. Yok dediler, Gezi Parkı artık vakfa ait olacak, biz yöneteceğiz dediler. Daha onlarca örneği sayabilirim. Siz ne yaptınız, bir kere değil iki kere üst üste belediye başkanı seçtiniz. Onlar sizin seçtiğiniz belediye başkanını görevden alıp hapsetmek için mahkemeden karar çıkardılar. Üstelik baktılar mahkemenin hakimi istedikleri gibi karar vermeyecek, onu sürüp başka hakim getirtip karar çıkarttılar. Bu ülkeyi yönetenlerin sizinle ne dertleri var?

Bunlar milletin iradelerine karşı alerjisi olan insanlar. Milli irade kendilerinden yana bir karar verirse hiç sorun yok ama başka türlü bir karar çıkarsa bütün arızalar başlıyor. Milli iradeyi geçersiz kılmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama yapsınlar, nafile, nafile, nafile."

"16 MİLYONUN İRADESİNE SAHİP ÇIKIYORUZ"

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Saraçhane'deki buluşma öncesi bir paylaşım geldi. CHP lideri "Millet İttifakı olarak 16 milyon İstanbullunun iradesine sahip çıkmak için Saraçhane’deyiz! Bizim mücadelemiz adalet mücadelesidir…" ifadelerine yer verdi.

6'LI MASADAN BİR LİDER SARAÇHANE'YE GELMEDİ

İstanbul Saraçhane'deki mitingde 6'lı masa 'sağlık' firesi verdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu mitinge sağlık nedenleriyle mitinge katılamadığını açıkladı. Temel Karamollaoğlu daha önceden ayarlanan bir hastane randevusu olduğu için alanda olamaycağını belirtip şu twiti attı:

DÜN NELER YAŞANDI?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar açıklandı. İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi.

'SİYASİ YASAK' KARARI

Mahkeme, İmamoğlu’nun, siyasi yasak içeren Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 53. maddesinde belirtilen belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmasına da karar verdi.

Kartal Adliyesi'ndeki duruşmaya katılmayan İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.