Politika
08 Mayıs 2024 14:16 Son Güncelleme: 08 Mayıs 2024 14:19

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Tam bir taktik dehasıdır

Saadet- Gelecek Partisi ortak grup toplantısında Erdoğan'ın iktidarda kalma stratejisine değinen Ahmet Davutoğlu, "Ve gerçekten takdir ederim Sayın Erdoğan bir taktik dehasıdır. Bir gün başka bir koalisyon, bir gün birini düşmanlaştırdı, şeytanlaştırdı..." ifadelerini kullandı.

Saadet- Gelecek Partisi ortak grup toplantısı bugün yapıldı. Kürsüde konuşan Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Erdoğan'ı ve AKP stratejisine değindi.

Davutoğlu: "2017 yılında parlamenter sisteminin en kötü uygulaması olan Başkanlık sistemi, Türkiye'nin tek yolu gibi anlatılmaya çalışıldı. Neden biliyor musunuz? Tek bir soru vardı: Bu iktidarı nasıl koruruz? Onun için her şeyi feda etmek mümkündü. İşte bu taktik düşünme... Ve gerçekten takdir ederim Sayın Erdoğan bir taktik dehasıdır. Bir gün başka bir koalisyon, bir gün birini düşmanlaştırdı, şeytanlaştırdı... Sayın Bahçeli'ye benim burada söylemeye benim bile burada ağzıma almayacak hakaretler etti, sonra dost oldular. Her şey değişti. Değişmeyen tek şey koltuk." diye konuştu.