Politika
09 Mayıs 2024 14:27 Son Güncelleme: 09 Mayıs 2024 14:29

Özgür Özel’den CHP'lilere “eşe-dosta makam” uyarısı: Hata yapma lüksümüz yok!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Afyonkarahisar İl Başkanlığı ziyaretinin ardından yaptığı konuşmada, kamuoyuna da yansıyan, CHP'ye geçen bazı belediyelerde eşe-dosta verilen atamalar hakkında konuştu.

Partilileri, "CHP’li belediyeler bizlerin çocuklarının torunlarının uzun yıldır emeğimiz var hemen işe girmeli diye bakacağımız yerler değildir" diye uyaran Özel, "Hata yapma lüksümüz yok. Onlar gri bir kağıt gibi onlar kir göstermiyor, biz tertemiz bir partiyiz bembeyaz bir kağıt gibi, üzerine kurşun kalemi kondursak kir gösteriyor kardeşim. Dikkat edeceğiz, doğru davranacağız, örnek olacağız, biz başaracağız" dedi.

31 Mart yerel seçimlerindeki başarılarını hatırlatarak sözlerine "Okyanusları geçip derelerde boğulmayacağız" diye başlayan Özel, "Sonuna kadar başladığımız gibi devam edeceğiz. Burcu Köksal’ın geçtiğimiz günlerde ‘Artık bundan sonra Afyon’da eş-dost-akrabayı belediyeye doldurmak yok’ yaklaşımını önemsiyoruz, destekliyoruz, sonuna kadar arkasındayız. CHP’li belediyeler bizlerin çocuklarının torunlarının uzun yıldır emeğimiz var hemen işe girmeli diye bakacağımız yerler değildir. Biz bu belediyeleri çocuğa toruna eşe dosta iş sağlamak ya da ihale verip rant aktarmak için değil, biz bu belediyeleri o çocukların geleceklerini kurtarmak için kazandık" diye konuştu.

"Bu zafer kesinlikle Türkiye’deki siyasi rakiplerimize AKP’lilere MHP’lilere karşı değil, bu zafer biz kazanır da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını ilk seçimde iktidar yaparsak bu zafer yoksulluğa işsizliğe karşı kazanılacak" diyen Özel, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Ülkemizin geleceğini düşünüyorsak bize fedakarlık çalışmak düşer. Şöyle düşünmeyin 50 yıldır bu partide koşuyorum belediyeyi kazandık artık benim rahat etme zamanım.  Biz bu ülkenin geleceğini kurdurmak için burada kişisel taleplerin çok dışında bir yaklaşımda bulunmamız gerekiyor. Ufak tefek atama hataları oluyor, tek tek hepsini geri aldırtıyorum. En iyi o işi yapacağını düşündüğü kişi çok yakın bir partilinin, bir yakınımızın yakını oluyor, Bursa’da Balıkesir’de Adana’da geri aldırdım. Burada aslında çok hak ettiği halde bir arkadaşımız görevlendirilmiş yıllardır hukuk mücadelesi veren, başkalarının 500 bin liraya yaptığı işi 3 kişi 1020 bin liraya yapacaklarmış ama eşi partide görevli diye onu da aldırdım. Hata yapma lüksümüz yok. Onlar gri bir kağıt gibi onlar kir göstermiyor, biz tertemiz bir partiyiz bembeyaz bir kağıt gibi, üzerine kurşun kalemi kondursak kir gösteriyor kardeşim. Dikkat edeceğiz, doğru davranacağız, örnek olacağız, biz başaracağız."