Gündem
09 Ağu 2012 12:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:00

50 YILDA BİR İLK; BAKANIN RADYOSU RTÜK'TEN CEZA ALDI!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na bağlı olan Meteorolojinin Sesi radyosu 50 yıllık tarihinde ilk kez ceza aldı.

Devlete ait Meteorolojinin Sesi radyosu 50 yıllık tarihinde ilk kez ceza aldı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bağlı olan radyoya 'Cinsiyet ayrımcılığı yaptığı' gerekçesiyle uyarı cezası verildi.

TRT’den sonra ikinci devlet radyosu olan ve 50 yıldır yayın yapan Meteorolojinin Sesi radyosuna, RTÜK tarafından uyarı cezası verildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na bağlı olan radyodaki bir programda, ‘’Cinsiyet ayrımcılığı yapıldığı öne sürüldü.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre RTÜK toplantısında şikayet üzerine Meteorolojinin Sesi radyosunda yayınlanan ‘’ Pazar Şekerleri’’ adlı program ve bu yayının deşifresi incelendi. Programda ‘’Aldatma’’ konusu ele alındı ve sunucu ile dinleyiciler arasında şu konuşmalar geçti:

- Erkek sunucu: Ben gece yarısı kız arkadaşımla beraber yemeğe çıkabilirim ama bu kız Türk olmalı, Rus değil
- Dinleyici: Nasıl Rus olduğuna bağlı (Kahkahalar)
- Kadın Sunucu: Rus var, Rus var yani (…).
- Erkek Sunucu: Affetmem ağzını burnunu kırarım
- Erkek Sunucu: Ancak bir kere mi aldatma şansımız var?
- Kadın Sunucu: Hakkını iyi kullan (Kahkahalar)
- Erkek Sunucu: Bu hakkımızı Ukrayna’da kullanalım mı?
- Dinleyici: Ukrayna olur, Moskova olur, Finlandiya olur…

RTÜK üyeleri bu diyaloglar ile, ‘’Evlilik dışı ilişkilerin, kaçamağın ve aldatmanın sıradan bir davranış gibi gösterildiği’’ kanısına vardı. Radyo kanalına ‘’Cinsiyet ayrımcılığı ve bireyleri aşağılayan yayın’’ ile ‘’Çocuk ve gençlerin fiziksel, veya ahlaki gelişimini olumsuz etkilemekten’’ uyarı cezası verdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan radyo 1962’den bu yana ‘’En havalı radyo’’ sloganı ile yayın yapıyor. Radyo, ihlalin tekrarı halinde para cezası verileceği konusunda da RTÜK tarafından uyarıldı.