Gündem
24 Nis 2024 13:11 Son Güncelleme: 24 Nis 2024 13:14

34 ülkeden genel yayın yönetmenleri İstanbul’da buluşacak

Dünyaca ünlü Le Monde diplomatique 70. yılını İstanbul’da kutlayacak.

Dünyanın saygın gazetelerinden Le Monde diplomatique yıllık edisyon toplantısını ve 70. yıl kokteylini 25 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul’da yapma kararı aldı. Kararı gazetenin Türkiye baskısını üstlenen Aykut Küçükkaya duyurdu. Le Monde diplomatique Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya sosyal medya hesabından, “Le Monde diplomatique Türkçe üçüncü yılına merhaba derken; Le Monde diplomatique yıllık edisyon toplantısını ve 70. yıl kutlamasını Mayıs ayında İstanbul’da yapma kararı aldı. Mutluyuz!..” notuyla paylaştı.

Aykut Küçükkaya aylık gazetenin 23 Nisan özel sayısında “24 ay, 30 sayı ve İstanbul’da 70. yıl” başlıklı yazısında şunları yazdı:

“Üçüncü yıla ‘merhaba’ derken Le Monde diplomatique Türkçe ailesi olarak sevincimizi de okurlarımızla paylaşmak istiyorum. Tam bir ay sonra 24-25 Mayıs 2024’te Türkiye için Türk basını için İstanbul’da anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Le Monde diplomatique; yıllık edisyon toplantısı ve 70. yıl kokteylini İstanbul’da yapma kararı aldı. Le Monde diplomatique’in yönetici kadrosunun geniş katılımıyla Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde yapılacak 70. yıl kokteyline gazetenin yayımlandığı 34 ülkeden genel yayın yönetmenleri, yazıişleri müdürleri, meslektaşlarımız katılacak. Brezilya’dan Japonya’ya, Şili’den Çin’e, İran’dan Uruguay’a, Güney Kore’den Portekiz’e, İngiltere’den İspanya’ya dünyanın saygın gazetecileri İstanbul Boğazı’nda buluşacak; 70. yıl pastasını birlikte kesecek. Le Monde diplomatique’in 70. yaşını kutlamaya hazırlanırken insan “nice yıllara, darısı Türkçe baskımızın başına” demeden kendini alamıyor!..”