Gündem
10 Ara 2010 22:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:52

32.GÜN 25.YAŞINDA! ÖZEL GECEYE KİMLER KATILDI? İŞTE GECEDEN KARELER!

Mehmet Ali Birand'la 32.Gün bugün 25.yaşına girdi. Rahmi Koç Müzesi'nde kutlanan özel gece Birand tarafından Twitter'dan Canlı yayınlandı.

"32. Gün" programı yayınlanmaya başlamasının yirmi beşinci yılını Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen davetle kutladı. Yirmi beş senedir programı hazırlayıp sunan CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand ve eşi Cemre Birand’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen geceye çok sayıda gazeteci katıldı. Gecenin sürpriz ismi ise, telefon bağlantısıyla geceye katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Adana’da olduğu için geceye katılamadığını belirten Gül, Türkiye’nin açık seçik herşeyi konuşamadığı dönemlerde objektif gazetecilik yaptığı için Birand’ı kutladı. Birand da, Gül’e "Geceye bir tek davetli zat-ı alinizdiniz. Çünkü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül değil, Abdullah Gül’ü davet etmiştim. Yeriniz bizde çok başkadır" diye karşılık verdi.

"ONLAR BENi EĞİTTİ, BEN DE İYİ BİR ÖĞRENCİ OLDUM"

Gecede konuşma yapan Mehmet Ali Birand, geceye aile dışında kimsenin davet edilmediğini belirterek "Bu gece ailemle beraberim. Benim hayatımda son derece önemli insanlar var" dedi. Yirmi beş yıl boyunca çok şeyin değiştiğini belirten Birand, "Ben yirmi beş yılın bu kadar çabuk geçeceğini tahmin etmiyordum, aslında. Yirmi beş yıl da hep birlikte büyüdük, hep birlikte izledik. Onların içinde olmak çok büyük keyifti. Çok güzel insanlarla çalıştım, onlardan destek aldım. Bugün geriye döndüğümde, çok keyifli bir geçmiş var. iyiki bu işi yapmışım, televizyona katılmışım. Çünkü, benim gazetecilik sürem aslında kırk beş yılı buldu. Sadece yirmi beşi televizyonda geçti. iyi ki yapmışım. Ama çalıştığım insanlar olmasaydı, ben bugün burada olmazdım" diye konuştu. "32. Gün’de ben kimseye ders vermedim. Benim yaptığım tek şey, iyi insanları bulma şansına sahip olmamdı. En iyi insanlar geldi. En iyileri çalıştı. Onlardan çok şey öğrendim. Ben cahildim. Onlar beni eğitti, ben de iyi bir öğrenci oldum" ifadelerini kullanan Birand konuşmasını 32. Gün’e destek veren ve emeği geçenlere teşekkür ederek bitirdi.

"32. GÜN BiZiM iÇiN DÜNYAYA AÇILAN BiR PENCEREYDi"

Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da, "Birand çok daha uzun süredir gazeteci ama 32. Gün’ün 25. yılı. Bir televizyon programının, bir belgeselin bu kadar uzun yıllar boyunca başarı grafiğini belli bir yerde tutabilmesi bence çok önemli. Gençlik yıllarımızda, 32. Gün bizim için dünyaya açılan bir pencereydi. Heyecanla beklerdik. Ayda bir kere de olsa, dünyada neler oluyoru okuyarak değil de, bir belgesel aracılığıyla izleyeceğiz diye. Birçok gazeteci yetiştirdi. Ekipte yetişen bir çok gazeteci şu an duayen konumunda ve başarılı işlere imza atıyorlar" ifadelerini kullandı. Mehmet Ali Birand’ın Türk basınının önemli bir aktörü olduğunun altını çizen Doğan Yayın Holding CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ ise Birand’ı tebrik ederek, "Bu 32. Gün’ün 25. yılı. inşallah, 32. Gün’ün 50. yılını da hep birlikte kutlarız" diye konuştu.

"MEHMET ALi BiRAND, TÜRK TELEViZYONCULUĞUNUN KAŞIKÇI ELMASIDIR"

Show Tv Anchorman’i Ali Kırca da kısa bir konuşma yaparak, Mehmet Ali Birand’a gençlerin televizyon dünyasına kazandırılmasındaki katkılarından ötürü teşekkür etti. Mehmet Ali Birand ile rakip değil dost olduklarını ifade eden Kırca, "Çok yakınlardaki bir sarayda dünyanın en değerli taşı duruyor. Mehmet Ali Birand da Türk televizyonculuğunun kaşıkçı elmasıdır" şeklinde konuştu. 32. Gün programını Mehmet Ali Birand ile birlikte hazırlayan Rıdvan Akar ise, "Televizyon gazeteciliğinde eğer bir yerlere geldiysek bunu Mehmet Ali Birand’a borçluyuz" diyerek teşekkürlerini sundu.

3 NESiL BULUŞTU

Gece, 32. Gün programına emeği geçen ve "Dream Team" olarak tanımlanan üç neslin buluşmasına da vesile oldu. Ali Kırca, Çiğdem Anat, Savaş Ay, Bülent Çaplı, Rıdvan Akar, Deniz Arman, Mithat Bereket, Cüneyt Özdemir ve Utku Başar gibi 1985’ten bu yana 32. Gün programının kadrosunda yer almış ünlü gazeteciler gecede Birand’ı yalnız bırakmadı. Ancak, Can Dündar babası vafat ettiği için geceye katılamadı.

Geceye ayrıca, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve eşi Doğan Yayın Holding CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ ile Doğan TV Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı ile eşi Ahmet Faralyalı, Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Yazarı Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Yazarı Sedat Ergin, Eski büyükelçi ve CNN Türk Dış Politika Danışmanı Yalım Eralp, Milliyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol, Kanal D CEO’su irfan ޞahin, Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen ve eşi Aslı Öymen, ünlü oyuncu Filiz Akın ve eşi Müsteşar Sönmez Köksal, Sabah Gazetesi Yazarları Mehmet Barlas ve Nazlı Ilıcak da katıldı. Birand ve eşi konuklarını kapıda karşıladı.

Geceye katılanlar Mehmet Ali Birand’a Türk televizyonculuğuna yaptığı katkıdan ötürü teşekkürlerini iletti.

İŞTE GECEDEN ÖZEL KARELER: