Televizyon
22 Oca 2024 12:12 Son Güncelleme: 22 Oca 2024 12:16

2023 yılında en çok hangi kanal izlendi?

Gazeteci müzisyen Sina Koloğlu, TİAK Tv İzleyici Ölçüm Paneli'nin verileri hakkında sosyal medya hesabından bir yazı yayınladı. Koloğlu, Tüm Gün ve Prime Time'da en çok izlenen kanalları açıkladı.

Sina Koloğlu, ‘2023 yılında en çok izlenen kanallar hangileri oldu’ başlıklı yazısında şunları yazdı:

TİAK Tv İzleyici Ölçüm Paneli verilerine göre; Tüm Gün ve Prime Time’da geçtiğimiz yılın en çok izlenen kanalları listesi şöyle oldu.

Açık kanallarda Tüm Gün'de sıralama şu şekilde;

Atv birinci, Kanal D ikinci, Show TV 3’üncü, Fox TV 4’üncü, Star TV 5’inci oldu. TV 8 6’ncı ve TRT 7’nci sırada yer aldı.

En çok izlenen zaman diliminde (Prime – Time) ise sıralama değişiyor. Atv yine birinci çıkıyor. İkinci sırada TRT var. TV 8 üçüncü, Kanal D 4’üncü, Fox 5’inci, Star TV 6’ncı ve Show TV 7’nci sırada…

HABER KANALLARINDA DURUM NEDİR

15 haber kanalının sıralamasında Tüm Gün’de durum şöyle;

TRT Haber birinci, CNN Türk ikinci, Halk TV üçüncü, A Haber 4’üncü, Habertürk 5’inci sırada. En eski haber kanalı NTV ise 6’ncı sırada. Sözcü TV yeni yayına başlamasına karşın 7’nci sırada yer buluyor. Prime – Time’da ise durum şöyle; TRT Haber ilk sırada. Onu küçük bir farkla CNN Türk izliyor. A Haber 3’üncü sırada. Halk TV 4’üncü hemen arkasından, Habertürk geliyor. NTV 6’ncı sırada. Bir sürpriz TGRT 7’nci sırada. Sözcü TV 8’inciliği almış. Tele1 dokuzuncu ve Ülke TV ile Haber Global onunculuğu paylaşmış.