Gündem
03 Oca 2012 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

2012 YILI PKK'NIN FİNAL YILI OLACAK! RADİKAL YAZARINDAN İLGİNÇ İDDİA!

Radikal Gazetesi yazarı PKK'nın artık yolun sonunda olduğunu ve 2012 yazı öncesi...

Radikal yazarı Avni Özgürel gün boyu bir çok kanalda aynı yorumla dikkat çekti. Kürt sorununda 2012’nin final yılı olacağını ileri süren Özgürel PKK’nın devlet tarafından atılacak bazı adımlara cevap olarak silah bırakacağını iddia etti.

Habertürk’te Ece Üner’in sorularını yanıtlayan Özgürel PKK’nın 2012 yazında silah bırakacağını söyledi. Özgürel, dünkü köşe yazısında dile getirdiği iddiayı canlı yayında tekrarlarken şöyle konuştu:

"PKK 2012 YAZINDA SİLAH BIRAKACAK"

"Bu durumla ilgili bazı açıklamalar var. PKK adına da yapılan bir takım açıklamalar var yıkılmadık ayaktayız mesajları. Bunları çok fazla önemsemem açıkçası. Çünkü hem uluslar arası konjöktür hem de Kuzey Irak’ın içinde bulunduğu şartlar son derece sıkışık. Ankara ile dirsek teması ve iş birliği yapmaya eli mahkumdur Kuzey Irak var. Barzani bu süreçte Ankara ile iş birliği içinde. Tüm bunlar esasında Kuzey Irak’ta PKK’nın Türkiye’ye yönelik olarak varlığını sürdürmesine olanak tanımıyor artık. 2012 yazında PKK’nın silah bırakması sürpriz olmamalı..."

"ÖCALAN’IN DURUMU SÜRECİN SONUNDA GÜNDEME GELECEK"

PKK’nın yeni bir dürece evrilmesi için devletin kaçınılmaz olarak bazı şeyler yapması gerektiğini kaydeden Özgürel iki noktaya dikkat çekti. Kürtçe eğitim ve aktif bir genel affın zorunlu olduğunu söyleyen Özgürel, Abdullah Öcalan’ın durumunun ise sürecin sonunda gündeme geleceğini savundu. "En sonda konuşulması gereken en başta konuşulursa süreç tıkanır" diyen Radikal yazarı "üstelik Öcalan’ın durumu öncelikli olarak gündeme getirilirse ’adamın derdi Kürtler değil kendisini kurtarmak’ gibi bir algı da oluşur. Bu nedenle sürecin sonunda Abdullah Öcalan’ın durumu için de gereken yapılır" dedi.