Gündem
26 Ara 2013 14:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:50

2. dalgada şok gelişme! O dosya savcıdan alındı!

Türkiye'yi sarsacağı iddia edilen 2. operasyon dalgası başlamadan durdu.

Dün gündeme gelen ve 30 kişinin gözaltına alınacağı söylenen operasyon dosyası, Ergenekon soruşturmasına da bakan TMK Savcısı Muammer Aktaş'tan alındı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü öne sürülen soruşturmanın uluslararası çapta çok büyük bir kara para aklama, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk kapsamında gerçekleştirileceği ve ekonomik boyutunun 100 milyar doları bulduğu iddia edilmişti. Buna göre, Mart 2012’de başlayan soruşturmanın 28 adet dev ihaleyi kapsadığı, ucunun bakanlığa uzadığı savunulmuştu.
 
30 İSİM HAKKINDA GÖZALTI İSTEMİ
 
Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının emniyete ulaştığı, bu isimler arasında bazı bakanların çok yakınındaki isimlerin yanı sıra son yıllarda büyük ihaleleri alan işadamlarının ve bu kişilerin iş yaptığı bürokratların isimlerinin yer aldığı öne sürülmüştü.
 
İddiaya göre, Savcı Akkaş listeyi Emniyet Müdürlüğü’ne göndermiş; bunun üzerine kamuoyunun yakından tanıdığı 30 ünlü isim hakkında arama ve yakalama kararı çıkarılmıştı. Bu arada İstanbul Emniyeti’nin savcılıktan gelen operasyon, arama, yakalama talimatını beklettiği ve harekete geçmediği iddia edilmişti.