Teknoloji
07 Eyl 2020 10:14 Son Güncelleme: 07 Eyl 2020 10:20

175 TL'ye alınır mı? QCY M10 incelemesi

Bugünkü videomuzda 175 TL'lik uygun fiyatıyla dikkat çeken QCY M10'un incelemesini gerçekleştirdik. Bakalım QCY M10 neler sunuyormuş. Hep birlikte görelim.

QCY M10 modelinin kutusundan cihazın kendisi ve şarj kutusu, microUSB kablosu ve farklı boyutta silikon uçlar çıkıyor. Kulaklık Bluetooth 5.0 desteğiyle hem iOS hem de Android akıllı telefonlarda çalışıyor.

Ürün QCY mobil uygulama desteği sunuyor ve bu uygulama üzerinden pek çok özelliğe kavuşabiliyorsunuz. Bunlar bağlantı sonrasında bilgilendirme pop-up ekranı, hazır ekolayzır ayarları, kulaklığın üzerindeki tuşların işlevlerini değiştirmek olarak sıralanıyor. Kulaklığın tasarımı tamamen plastik. Ancak silikon uçlu olduğundan oldukça rahat bir kullanım deneyimi sunuyor.

Ayrıca müzik dinlerken dışarıya da pek ses kaçırmıyor. Kulaklığın üzerindeki fiziksel tuş ile hem şarkı, hem görüşme hem de asistana ulaşma gibi işlevleri gerçekleştirebiliyorsunuz. Modelin üzerindeki mikrofon ise telefon görüşmeleri için yetersiz. Ses kısık ve mekanik çıkıyor. Cihazın ses performansına baktığımızda 6 mm'lik sürücülerle birlikte fiyatına göre iyi bir deneyim sunduğunu söyleyebiliriz.

Zira hem ses seviyesi hem de yüksek ses seviyesinde ses kalitesinin bozulmuyor olmasını beğendik. Bu fiyat segmentinde AirDots'a göre daha iyi bir ses deneyimi sunduğunu söyleyebiliriz. Oyunlarda biraz ses gecikmesi hissedilirken, video izlerken herhangi bir senkron sorunu yaşamadık. Son olarak pil performansından bahsetmemiz gerekirse kulaklığın kendisi tam şarj halde iken yaklaşık 3.5 saatlik bir performans gösteriyor. Kutuyu dahil ettiğimizde ise toplamda 20 saate varan bir pil ömrü sunuluyor.