Gündem
12 Ara 2011 13:24 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:07

13 BİN KİŞİ PARA ALAMADI! FETİH 1453'DE YENİÇERİ'YE PARA YOK!

13 milyon dolarlık bütçeye sahip olan Fetih 1453 filminde çalışan 13 bin yardımcı oyuncu ücretlerini alamadı...

Kültür Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mali katkılarıyla hazırlanan, 13 milyon dolarlık bütçeye sahip 'Fetih 1453' filminde çalışan 13 bin figüran, hak ettikleri ücretleri alamadı.

BirGün gazetesinin bugün manşetinden verdiği, Ebru Özkan imzalı habere göre, İstanbul'un fethini konu alan ve çekimleri 3 yılı açkn süre devam eden Fetih 1453 filmi, 12 milyon dolarlık bütçesiyle Türk sinemasının en pahalı yapımı oldu.

Ancak film, bütçesiyle değil o bütçeden hak sahibi olmasına rağmen, ücretlerini alamayan yardımcı oyuncularla gündemde...

DEV BÜTÇE AMA ÇALIŞANA ZIRNIK YOK

Ücretlerini alamayan figürasyon, yapımcı şirketin yol açtığı mağduriyeti anlattı. Filmin bitiminden 15 gün sonra yapımcı firmanın iflasını açıkladığı ancak film için pek çok gazeteye ilan verdiğini söyleyen figürasyonun iddialarına Aksoy Yapımın sahibi Fatih Aksoy çelişkili yanıtlar verdi...

BürGün'ün sorularını yanıtlayan Aksoy, film setinde iddia edildiği gibi 25 bin değil 15 bin civarında figüranın çalıştığını ve çok az kişinin alacaklı olduğunu söyledi.

"TARTIŞMALI MESELELER BUNLAR"

Ajanslardan kısa boylu adamlar istemediklerinin altını çizen Aksoy, gene de gönderilen figüranları çalıştırdığını da kabul etti: "Bir ajanslardan 1.80 boyunda oyuncular talep ettik. Ama 1.60 boyunda figüranlar gönderildi. Tartışmalı meseleler bunlar yani... Çalıştırdık, mesela bir ajans diyor ki bu adam 80 lira, ama adam 80 lira değil!"

HABERDEKİ FOTOĞRAF YANLIŞI!
BirGün gazetesinin bugün manşetinde yer alan haberde kullandığı fotoğraf ise okurları şaşırttı. Fetih 1453 filminden bahseden haberin hem 1., hem de devam saydasındaki görseli olarak Müzisyen Can Atilla'nın 2006 yılında çıkardığı 1453 Sultanlar Aşkına isimli albümün kapağını kullanan gazete bakalım yanlışı için kendi medya sayfasından özür dileyecek mi?

ETİKETLER
#yeniçeri #1453 #fetih