Gündem
02 Şub 2011 17:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

112 ACİL SERVİS'TEN ŞOK AÇIKLAMA? DEFNE İÇİN AMBULANS İSTENDİ Mİ?

Sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'ın rahatsızlanmasından sonra 112 acil servis arandı mı aranmadı mı?

Caddebostan Tanzimat Sokak'taki daireden Defne Joy Foster'ın cesedinin çıkarılmasının ardından, ölü bulunduğu 3 katlı apartmanın çatı katındaki dairede oturan Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kerem Halit Altan, polis nezaretinde Göztepe Polis Merkezine götürüldü.

Burada ifadesi alınan Altan, daha sonra serbest bırakıldı. Polis merkezine gelen Altan'ın 2 avukatı da, müvekkillerinin ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığını belirttiler.

Bu arada, Defne Joy Foster'ın Kerem Halit Altan ve 2 arkadaşıyla dün gece Taksim'de bir barda eğlendikleri, daha sonra Altan ile Caddebostan'daki daireye geldiği belirtildi. Altan verdiği ifadesinde, Evinde rahatsızlanan ve burnundan kan gelen Foster için dışarı çıkarak, yakındaki bir klinikte doktor aradığı ancak bulamadığı, daireye geri döndüğünde de Foster'ı baygın halde bulduğunu belirterek "Bunun üzerine ambulans çağırdım. Gelen sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu ise Foster'ın öldüğünün anlaşıldı" dedi.

-"112 ACİL SERVİS ARANMAMIŞ"-

İstanbul Sağlık Müdürlüğü, Foster'ın ölümüyle ilgili olarak 112 Acil Servis'in aranmadığını bildirdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, Foster'ın evinde ölü bulunmasıyla ilgili olarak bazı internet sitelerinde yer alan haberlerde Kerem Altan'ın 112 Acil Servis'i aradığının ancak ambulansın gelmediğinin iddia edildiği belirtildi.

Olay günü 112 komuta kontrol merkezindeki tüm ses kayıtlarının incelendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kayıtlarımızda konuyla ilgili hiçbir ihbar bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak 112 Acil Servis aranmamıştır. Görevlerini üstün bir çalışma temposu içerisinde yerine getirmeye çalışan 112 Acil Servis çalışanlarının moral ve motivasyonları, medyada çıkan bu tarz haberlerden olumsuz etkilenmektedir. Bu konuda tüm basın ve yayın organlarının desteğini bekliyoruz. Defne Joy Foster'ın vefatından dolayı üzüntülerimizi belirtir, yakınlarına ve sevdiklerine başsağlığı dileriz."