Teknoloji
27 Eki 2016 16:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:37

MP3 Hayatımıza Nasıl Girdi?

MP3 sayesinde sevdiğimiz şarkıcıların şarkılarını büyük bir rahatlıkla dinledik ve hala daha dinlemeye devam ediyoruz.

Nasıl doğdu peki MP3? Çok önceleri bilgisayarımıza Winamp programını indirmemiz gerekiyordu ve daha sonra MP3 formatındaki dosyaları bu program sayesinde açıyor ve dinlemeye başlıyorduk. MP3 hayatımızda 14 yıl var ve giderek popüler olan bir uygulamaydı kendi döneminde zaten günümüzde pek çok kişi bu durumdan haberdar.

MP3 başlangıç olarak internet üzerinde yayılmış bir programdı, o kadar kısa sürede insanlar tarafından paylaşıldı ve yayıldı ki günümüzde radyo programlarında bile MP3 formatında ses dosyaları kullanılıyor. Kim yarattı sizce bu oluşumu? Harald Popp günümüzde vazgeçilmeyen MP3 formatının yaratıcılarından biri Popp, MP3 hikayesinin 1970’li yıllara kadar gittiğini söylüyor. MP3 olayı digital telefon hatları üzerinden bir arayışın sonucu ortaya çıkmış. Böylesine popüler bir uygulamayı tek başına üretmediğini söyleyen Popp, Karlheinz Brandenburg, Ernst Eberlein, Heinz Gerhäuser, Bernhard Grill ve Jürgen Herre MP3 oluşumunda bu isimlerin çok fazla yardımcı olduğunu söylüyor.  Günümüzde halen daha MP3 formatına ciddi bir rakip yok, gelecekte neler  yaşanır bilinmez ama sanki daha uzun yıllar bu formatı kullanacağız. Artık günümüz öyle bir hal aldı ki istediğimiz dosyaları istediğimiz formata çevirebiliyoruz ve onları bilgisayar ya da akıllı cihazlarımıza istediğimiz gibi aktarabiliyoruz.

Günümüzde Flvto gibi servisler sayesinde izlediğimiz videoları bile MP3’e dönüştürebiliyoruz. Youtube ve benzeri adreslerden aldığımız dosyaları direkt olarak siteye yüklemek ve ardından hızlı bir şekilde Flvto ile MP3 formatına dönüştürmek mümkün. Elbette sadece MP3 formatı yok AVI, MP4 gibi çok sayıda format şekline dönüştürmek de mümkün, Flvto sayesinde en çok izlenen ve en çok dönüştürülen videoları görmek mümkün, bu sayede ilham alabilir aradığınız videoları kısa sürede zahmete girmeden bulabilirsiniz. Bütün Dünya’nın kullandığı MP3 formatını ücretsiz olarak dönüştürebileceğiniz Flvto bile ne derece büyük bir oluşum olduğunu anlatmaya yeter tüm dünya üzerinde milyarlarca insan MP3 formatını kullanıyor ve video ya da diğer ses dosyalarını dönüştürüyor. Flvto dönüştürme anlamında en hızlı ve rahat oluşum olarak ilk sırada yer alıyor.
ETİKETLER
#mp3