Televizyon
23 Şub 2017 08:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:30

Fatih Portakal Aliyev'i eleştirdi, Fox TV'nin yayını kesildi!

Fatih Portakal'ın ana haber bülteninde, Aliyev'in eşini birinci yardımcısı ilan etmesi üzerine sarf ettiği sözlerin ardından Fox TV'nin Azerbaycan yayınına son verildi..

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Fatih Portakal'ın ana haber bülteninde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in eşini cumhurbaşkanı birinci yardımcısı ilan etmesi üzerine sarf ettiği sözlerin ardından Fox TV'nin Azerbaycan yayınına son verildiğini duyurdu.

Azeri Milletvekili Adil Aliyev DHA’ya yaptığı açıklamada ise Fatih Portakal’ın dün ana haberde sarf ettiği sözlerin Azerbaycan halkında büyük bir rahatsızlığa neden olduğunu iddia etti.

Aliyev, Fatih Portakal’ın Türk dünyası ülkelerini sevmediğini ve bu yüzden taraflı yayınlar gerçekleştirdiğini savundu.

Aliyev şunları söyledi:

"FOX TV'nin gazetecisi Fatih Portakal'ın amacı Türkiye Azerbaycan ilişkilerine zarar getirmektir. Azerbaycan ile ilgili hazırladığı ülkemizin yönelik haber, tek taraflı ve önyargılı olmaktadır. Fatih Portakal hiçbir zaman isteğine nail olmayacaktır. Çünkü, Türk halkı her zaman Azerbaycan'ın yanında olmuştur ve bundan sonra da olacaktır."

Bugün Azerbaycan medyası da Fatih Portakal'ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşini birinci başkan yardımcısı tayin etmesi dolayısıyla eleştirel yayın yaptığını manşetlere taşıdı.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, FOX TV'nin Azerbaycan'da yayınlarının kesilmesine tepki göstererek Dışişleri Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Yarkadaş'ın tweetleri şöyle:

"FOX TV'nin Azerbaycan'daki yayınları, Mihriban Aliyev'in Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanmasını eleştirmesi üzerine durduruldu. Mihriban Aliyev'in atanmasını eleştirdi diye FOX TV'nin yayınlarının keyfi bir biçimde engellenmesi kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, FOX TV'nin yayınlarının kesilmesine sessiz kalmamalıdır.

Azerbaycan devleti de bu yanlış karardan bir an önce dönmelidir. Saat 23.14 itibariyle FOX TV Azerbaycan'da izlenemiyor. TV'nin yayınları kesik. Eleştiri demokrasinin olmazsa olmaz koşuludur. @fatihportakal da demokratik hakkını kullanmıştır. Bu yüzden TV kapatmak meşru görülemez.

Azerbaycan devleti, keyfi tutumuna son vermeli ve halkın haber alma hakkını engellemekten vazgeçmelidir. Azerbaycan'da yaşanan tablo, halkımız için de öğretici derslerle doludur: BAŞKANLIK, 'ASTIĞIM ASTIK, KESTİĞİM KESTİK' REJİMİDİR!"