Gündem
11 Şub 2016 14:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:20

Doğan Grubu'ndan Yeni Şafak ve Akit'e geçmiş olsun

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazete binalarına yönelik saldırıyı kınadı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, bugün Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Yeni Şafak İmtiyaz Sahibi Ahmet Albayrak’ı arayarak bu gazetelere yönelik silahlı saldırıları kınadı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

İki isme sabah saatlerinde telefon eden Vuslat Doğan Sabancı, faillerin bir an önce bulunması ve bu tür saldırıların bir daha tekrarlanmaması temennisini dile getirdi.

Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan da, Karahasanoğlu ve Albayrak’ı arayarak “Geçmiş olsun” dileklerini iletti.

SALDIRI SABAHA KARŞI GERÇEKLEŞTİ
İstanbul Bayrampaşa'da bulunan Yeni Şafak Gazetesi’ne saat 05.00 sıralarında, Küçükçekmece'de bulunan Akit Medya Grubu binasına ise saat 05.30 sıralarında yüzleri maskeli kişilerce molotoflu ve silahlı saldırı düzenlenmişti.

Bina önüne gelen saldırganlar, giriş kapısına molotof kokteyli atıp, binanın camlarına uzun namlulu silahla ateş açtı. Olayda, ölen ya da yaralanan olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.
Polis, olay yeri ve çevresini emniyet şeridiyle kapatıp inceleme yaparken, çevredeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu saldırıları kınamıştı. Açıklamada şöyle dendi:
"Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Gazetelerin ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış da sağlanamaz. Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Tek tip insan, tek tip gazeteci ve tek tip haber rejimi değildir. Bugün sabah 05.00 ve 05.30 saatlerinde Bayrampaşa’daki Yeni Şafak Gazetesi ile Küçükçekmece’de bulunan Yeni Akit Gazetesi’ne molotoflu ve silahlı saldırı düzenlemiştir. Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetesi çalışanlarına ’geçmiş olsun’ diyoruz. Saldırının faillerinin en kısa sürede bulunmasını bekliyoruz."