Gündem
31 Mar 2011 17:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:11

ZEKERİYA ÖZ'ÜN GÖREVDEN ALINACAĞINI ÖNCEDEN BİLEN 'KOLLAMA' DİZİSİNDEN AÇIKLAMA

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün görevden alınacağını önceden bildiği iddia edilen diziyi yayınlayan Samanyolu TV, konuya ilişkin açıklama yaptı.

Samanyolu TV'de yayınlanan başrollerini Mehmet Özgür ve Orhan Bıyıklı'nın paylaştığı Kollama dizisi Savcı Zekeriya Öz'ün dün görevden alınması ile gündeme geldi.

Dizideki karakterle Öz'ün arasında benzerlik olduğu iddia edilirken Samanyolu Yayın Grubu'ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Savcı Zekeriya Öz'ün HSYK tarafından yapılan atama ile görevinin değişmesi ile cuma akşamları yayınlanan dizi arasında bağlantı kurulmuştu. Samanyolu yaptığı açıklamada, "HSYK'nın 29.03.2011 tarihli kararnamesi ile Savcı Zekeriya Öz'ün İstanbulCumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanması üzerine, bazı internet sitelerinde bu durum Samanyolu TV'de yayınlanmakta olan "Kollama" isimli dizi filmle ilişkilendirilerek imalı haberler yapılmıştır.


Söz konusu haberlerde, "Kollama" dizisinde bire bir Ergenekon davasındaki karakterlerin ve olayların canlandırıldığı, filmde yer alan Savcı Zeki Yahya karakterinin ise Savcı Zekeriya Öz olduğu ileri sürülmüştür.


Öncelikle belirtmek isteriz ki, Kollama dizisinde yer alan kişiler tamamen hayali ve olaylar da kurgusaldır. Dizideki karakterler gerçek hayatta herhangi bir kişiyi temsil etmemektedir.


Kollama dizisinin 25.03.2011 tarihli bölümünde Savcı Zeki Yahya'ya komplo kurulmuş, bir avukatın taciz iddiası nedeniyle Müsteşar tarafından "şimdilik dinlenmeye" alınmıştır. Savcı Zeki Yahya hakkındaki iddia nedeniyle toplum içine çıkamaz, insanların yüzüne bakamaz durumdadır. Yerine gelen savcı ise "Yüce Baron"a bağlıdır.


Dizi izlendiğinde görüleceği üzere her iki olay arasında hiçbir benzerlik olmadığı gibi, iddiaların hiçbir gerçek yanı da bulunmamaktadır.


Kollama'nın Cuma günkü yayınında ise seyircilerimizi büyük sürprizler beklediğini bu vesileyle aktarmayı Kamuoyuna saygılarımızla sunarız" dedi.