Gündem
04 Mayıs 2024 10:26 Son Güncelleme: 04 Mayıs 2024 10:37

Fatih Terim fonunun mağduru konuştu... "Evine götürüp verdim"

Futbol dünyasının ünlü isimlerini milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Seçil Erzan hakkında iki yeni iddianame hazırlandı. Hazırlanan yeni iddianameye müşteki olarak eklenen Hasan Çorbacı MedyaRadar’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Kamuoyunda yüksek karlı gizli fon adıyla bilinen dolandırıcılık davasında 5 müştekinin şikayetleri üzerine hazırlanan iki yeni iddianame, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dava dosyasıyla birleştirildi. Seçil Erzan’ı memleketi Çorlu’dan tanıyan iki ismin de aralarında bulunduğu 5 kişi dosyaya müşteki olarak eklendi. Geçimini Çorlu’da pazarcı olarak sağlayan Hasan Çorbacı, Erzan’ın çalıştığı bankanın Florya şubesine tayin olduktan sonra kendilerini gizli fona dahil ettiğini söyledi. Çorbacı, MedyaRadar’a birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

İSTANBUL’A GİDİNCE DEĞİŞTİ

‘’Seçil Erzan’ın babası Hayri Erzan’la çok eski arkadaşız. Pazardan tanışırız. Ben Seçil’i 14 yaşından beri tanırım. Kendisi beni pazardan tanıdığını söylemiş. Bu yalan. Bizim evden çıkmazdı. Babasıyla samimi olduğumuz için sık sık görüşürdük. Florya Şubesi’ne geçtikten sonra da görüşüyorduk. Ancak İstanbul’a gidince davranışları da hayat tarzı da değişti. Bir hafta sonu Çorlu’da karşılaştık. Bana yüksek getirili fondan bahsetti. İsim söylemedi ama bu fonda ünlü isimler olduğunu söyledi. Bende birikmiş paramın olduğunu söyledim. Hatta para annemden miras kalmıştı. Bir de faiz oranlarını söyleyince Pazar yerlerini de sattım.

PARAYI ELDEN VERDİM!

Paranın bir bölümünü Çorlu Belediyesinde Zabıta amiri olarak çalışan, benim de tanıdığım Hüseyin Eligül’e elden teslim ettim. Daha sonra Seçil ile görüştüğümde paranın ne kadar olduğunu sordum. Bana fondan çıkmamamı, hatta varsa biraz daha eklememi söyledi. Nedenini sorduğumda ise paramın iki katına çıktığını, ne kadar çok olursa o kadar yüksek kazanacağını söyledi. Bende bunun üzerine bir kısmını kredi olarak çektiğim 90 bin lirayı Seçil Erzan’a elden teslim ettim. Benim fona verdiğim para toplamda 225 bin lira civarına. Bizim için büyük paralar. İlk başlarda sürekli görüştüğüm kız, bir süre sonra telefonlarıma çıkmaz oldu. Bende Hüseyin Eligül’e sordum. O da fonda ünlü isimler olduğunu korkmamam gerektiğini söyledi.

YÜZÜNE BAKARAK ‘BENİ PAZARDAN MI TANIYORSUN ?’DİYE SORACAĞIM!

Doğum günü kutlamasının fotoğraflarını gördük. Fatih Terim, herkes orada. Aklımıza bir şey gelmedi. Zaten Seçil bir gün bana fon getirili olmasa ünlü isimlerin buna para yatırmayacağını söylemişti. Olay patladığına herkes gibi bende şoke olduk. Bütün birikimim gitti. Beni dolandıran kişi arkadaşımın kızıydı. Üstelik benim ne şartlarda o parayı kazandığımı biliyordu. Beni pazardan tanıdığını söylemiş. Benim elimde büyüyen kız beni tanımadığını söylemiş. Duruşmada yüzüne bakacağım. ‘Bana iyi bak, beni pazardan mı tanıyorsun’ diye soru soracağım.

BİR SÜRÜ MAĞDUR KORKUYOR!

Dolandırılan mağdur sayısı çok fazla. Herkes Fatih Terim’i Arda Turan’ı konuşuyor. Ancak köylerde onlarca kişi var. Bir kere benim bildiğim en az 50 kişi Seçil Erzan’a para verdi. Para verenlerin tamamı köylüler. Verilen paralar çok büyük paralar değil ama hepsi birikimlerini verdi. Birikimi olmayanlar ya kredi çektiler ya da tarla ve traktörlerini satarak fona para yatırdılar. Hala çekilen kredileri ödeyen köylüler var. Korktukları için bunu açıklayamıyorlar. Benim kimseden korkum yok. Hayatım kaydı. Birikimim gitti. Kaybedecek daha neyim olabilir?’’