Magazin
27 Haz 2010 08:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

''ZEBAHA KADAR DANS''A YASAK GELDİ! BOĞAZ'DAKİ GECE KULÜPLERİNE DESİBEL AYARI!

İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Boğaz'da bulunan gece kulüplerini bastı

İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İstanbul Boğazı’nda bulunan gece kulüplerini ve eğlence merkezlerini denizden ve karadan "desibel" cihazlarıyla test etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun, eğlence mekânlarında gürültü olduğu gerekçesiyle gece 23-59"dan sonra müziğin yasaklanacağını açıklamasının ardından saat 23.30 sıralarında İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, İstanbul Boğazı’nda bulunan gece kulüplerini ve eğlence merkezlerini denizden ve karadan "desibel" cihazlarıyla test etti.

Ses ölçümü sonrası herhangi bir eğlence merkezine işlem yapmayan görevliler, elde edilen verilerin yasal sınırlar seviyesinde olduğunu bildirdi. Kıyı Emniyeti Müdürlüğü’nden kiraladıkları tekne ile boğazda bulunan eğlence merkezlerinin ses ölçümlerini almak için hareket eden ekipler, tekne ile eğlence merkezlerine yaklaşarak, desibel cihazı ile ses ölçümlerini kaydetti. Bazı ekipler de kıyıdan ölçümlerini sürdürürken, yaklaşık 2 saat süren kontrollerde alınan müzik seviyesinin yasal kurallara uygun olduğu ve herhangi bir eğlence merkezine işlem yapılmadığı duyuruldu. Denetimlere bundan sonra da devam edileceğini belirten yetkililer, ses ölçümleri yüksek çıkan eğlence merkezlerine 15 bin TL ceza kesileceğini söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, çıkardıkları yeni yönetmelik çerçevesinde bütün Türkiye’de gece 23.59’dan itibaren eğlence mekânlarında gürültü olduğu gerekçesiyle müziğin yasaklanacağını duyurmuştu.
ETİKETLER
#veysel eroğlu