Gündem
31 Tem 2012 15:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:58

ZAYTUNG'UN BU HABERİ TWİTTER'DE RETWEET REKORU KIRDI!

Kendilerine AKP Gençlik Kolu süsü veren bir grup, Güldere Emniyet'ini basarak polislere sabaha dek harmandalı oynattı

Kendilerine AKP Gençlik Kolu süsü veren bir grup, Güldere Emniyet'ini basarak polislere sabaha dek harmandalı oynattı

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde polislerin AKP Gençlik kolu başkanı ve bir milletevkilinin oğlu tarafından hizaya dizilerek teşhis yapılmasının ardından ülke çapında emniyet mensuplarına yönelik taciz olaylarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak dün gece Yozgat'ın Güldere ilçe Emniyet Müdürlüğü'nü basan ve kendilerine AKP gençlik kolu süsü veren bir grubun görevli polislere saatlerce harmandalı oynattığı ortaya çıkarken, İçişleri Bakanlığı yayınladığı bir genelgeyle tüm emniyet teşilkatını sahte milletvekili yakını ve parti üyelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Olayla ilgili olarak bu sabah bir basın toplantısı düzenleyen Güldere İlçe Emniyet Müdürü Salih İncesu saldırganların 3 kişi olduklarını söyleyerek şöyle devam etti:

"Söz konusu şahıslar gece 01 sularında Emniyet Müdürlüğü binamıza gelip, AKP gençlik kolu üyesi olduklarını ve bir düğünde polis tarafından taciz edildiklerini söylediler. Kollarında AKP yazıyordu ve gençtiler, bilemedik... Polis arkadaşlarımızı dizdik ancak tanıyamadıklarını, söz konusu polisin taciz esnasında harmandalı oynamakta olduğunu belirttiklerinden mecbur biz de teşhis amacıyla oynatmaya başlattık memurlarımızı..."

Takma badem bıyık kullandılar

Polislerin havaya girmeleri amacıyla cep telefonundan harmandalı ve çeşitli oyunhavaları çalındığını belirten İncesu, "Gerçekten de bir süre sonra odadaki o gergin hava dağıldı. Başta gönülsüz oynayan memurlarımız bile hünerlerini göstermeye başladılar. Zaten saldırganlar da bir süre sonra havaya girip bize katıldılar." derken, karşılıklı göbek atılıdığı esnada kendisini milletvekili yeğeni olarak tanıtan bir şahsın bıyığının hafifçe aşağı doğru kaydığını farkedip durumdan şüphelendiğini ancak ne olur ne olmaz diye sadece bıyığı düzeltmekle yetindiği de pişmanlıkla dile getirdi.
Geniş çaplı arama

"Harmandalının ardından memurlarımıza 'hadi bir de insan kulesi yapın, polis bayramında falan yapıyosunuz ya hani' dediler. Kuleyi bina içinde yapmak mümkün olmadığından hep birlikte dışarı çıktık" diyen İncesu, saldırganların önce kendilerini bir süre alkışladıklarını daha sonra da hızla koşarak uzaklaştıklarını söyledi. Gecenin karanlığından ve tüm polislerin kule yapımında yer almalarından faydalanarak kayıplara karışan saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı arama başlatılırken, şu ana kadar Emniyet Müdürlüğü'nün 1.5 kilometre ötesinde saldırganlara ait olduğu düşünülen 3 adet badem bıyık ve çeşitli ebatta kumaş pantolonlar bulundu.
İçişleri Bakanlığı saldırıyı kınadı

Son olayla birlikte gözlerin çevrildiği İçişleri Bakanlığı ise bu sabah bir açıklama yayınlayarak Emniyet Müdürleri'nin çeşitli hassasiyetlerini suistimal ederek polislerin saygınlığını baltalamaya yönelik bu tarz girişimlere en sert cevabın verileceğini bildirdi. Güldere saldırısı, geçtiğimiz gün Manisa'da aynı yöntemle bir ilçe emniyet müdürlüğündeki memurlara timsah yürüyüşü yaptırılmasının ardından bu hafta gerçekleşen 2. saldırı.

Bu bir Zaytung haberidir!