Magazin
18 Haz 2023 20:04 Son Güncelleme: 18 Haz 2023 20:08

Zayıflamak isteyen Çinli fenomen hayatını kaybetti! Ülke karıştı

Çin'de devlet tarafından ön plana çıkarılan zayıflama kampında bir genç hayatını kaybetti. 21 yaşındaki sosyal medya fenomeni, 156 kilodan 56 kiloya düşmek isterken ölünce ülkede sesler yükselmeye başladı.

Çin'de yaşayan bir sosyal medya fenomeni, fazla kilolarından kurtulmak isterken canından oldu. Devlet tarafından öne çıkarılan kilo verme kamplarına giden fenomen, 156 kilodan 56 kiloya düşmeye çalışıyordu. Kilo verme çabalarını ise sosyal medya platformlarında yayımlayarak başka insanlara da ilham vermeye amaçlayan fenomen, hayatını kaybetti.

Genç kadın obeziteye karşı mücadelesinde diğer insanları teşvik etmek amacıyla TikTok'un Çin versiyonu Douyin'de on binlerce takipçisine kilo verme yolculuğunu anlatıyordu.

KOŞU VE EGZERSİZ VİDEOLARI ÇEKİYORDU

Özellikle son zamanlarda yoğun olarak antrenman yaptığı birçok videosunu yayımlayan genç fenomen 100 kilo vermeye çalıştığını ifade ediyordu. Genç fenomenin hesabında yayımlanan ve onun koşu ve egzersizlerini gösteren videolar, Çin sosyal medyasında yoğun bir şekilde paylaşıldı.

Çin Ulusal Radyosu, soyadı Zhou ile tanınan Cuihua'nın, hedefine ulaşmak için çeşitli şehirlerde kilo verme kamplarına katıldığını ve önceki iki ayda 27 kilodan fazla kaybettiğini bildirdi.

ÖLÜMÜNÜN SEBEBİ KAMP MI?

Cuihua'nın trajik ölümünün arkasında en son katıldığı zayıflama kampının olup olmadığı araştırılıyor. Bu kamp, zayıflamak isteyenlere yoğun egzersiz yaptırıp, sınırlı yiyecek diyeti uyguladığı Cuihua'nın videolarında ifade edildi.

Genç fenomenin ölümünden sonra çektiği bu video hesaptan kaldırıldı. Devlet medya kuruluşları, fenomenin ailesinin Shaanxi'deki kilo verme kampından "tazminat" aldığını söyledi, ancak ne kadar olduğunu söylemedi.

Yerel makamlardan yapılan açıklamada, Cuihua'nın ölümünde kilo verme kampının aşırı veya uygunsuz eğitim uygulamalarının olup olmadığının araştırıldığı ifade edildi.