Gündem
14 Haz 2015 11:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Zaman ‘gazetecilik dışı’ manşetinde Abdullah Gül’ün sözlerini nasıl çarpıttı?

Eski danışmanı Ahmet Sever ‘Abdullah Gül’le 12 yıl’ adlı kitabına dair Hürriyet’e verdiği söyleşide Gül ile Zaman Gazetesi Ekrem Dumanlı arasında yaşanan bir tatsızlığı da aktardı.

Eski danışmanı Ahmet Sever ‘Abdullah Gül’le 12 yıl’ adlı kitabına dair Hürriyet’e verdiği söyleşide Gül ile Zaman Gazetesi Ekrem Dumanlı arasında yaşanan bir tatsızlığı da aktardı.Buna göre, Dumanlı, Gül’ün bir sözünü manşetten çarpıtmış.

Olay, gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in içeri alındığı günlerde yaşanıyor. Gül, rahatsızlığını belli etmek için bir demeç vermek istiyor…

Sever’in anlatımı şöyle: “İlgili açıklamayı iki gazeteye verecektik. (Gül) ‘Biri Zaman olsun’ dedi. Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’yı Tarabya’ya çağırdı. Ertesi gün tam bir şok yaşadık. Milliyet’te mesaj doğru çıktı. ‘Kaygı duyuyorum’ sözü sürmanşetti. Zaman’da da sürmanşetti ama hiç alakası olmayan şekilde: ‘Gazeteciler gazetecilik dışında faaliyette bulunmamalı’ diye.

Dumanlı, ‘Efendim, gazeteciler gazetecilik dışında faaliyette bulunabilirler mi?’ diye sormuş. Cumhurbaşkanı, ‘Elbette bulunamazlar’ demiş. Hepsi bu.

Cemaat’in o dönemki ruh hali bu. Hollanda gezisine (Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni) Sedat Ergin’i davet ettim. Zaman’dan kimseyi almadık. Ekrem Dumanlı bana mesaj attı: ‘Ahmet Bey, beni yaraladın, haberin olsun! Sedat Ergin orada! Zaman nerede?’ Biz her şeyin başındayız gibi bir ruh halindeydiler.”