Politika
07 Oca 2024 08:58 Son Güncelleme: 08 Oca 2024 09:52

Zafer Partisi'nin İstanbul adayı açıklandı! Ümit Özdağ duyurdu…

Yerel seçimlere 3 ay kalmışken bir parti daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayını açıkladı. Ümit Özdağ, Zafer Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Azmi Karamahmutoğlu olduğunu duyurdu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için partisinin adayını açıkladı. Zafer Partisi'nin İBB adayı olarak Azmi Karamahmutoğlu'nu belirlediklerini duyurdu.

Özdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için belirlediğimiz adayımız Azmi Karamahmutoğlu. Azmi Bey, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı ve Türkeş tarafından atanan son genel başkan. Aynı zamanda yıllardır belediyelerin imar düzenlemelerini yapan bir şirketin ortaklarından birisi. Bu deneyimiyle yerel yönetimleri iyi bir şekilde biliyor. İstanbul'un en büyük sorunlarından biri sığınmacı ve kaçaklar, diğeri ise deprem. Azmi Karamahmutoğlu'nun başkanlığındaki İstanbul'da, Taksim'de dolaşmanın bile güvenli olmadığı bir ortamı, Zafer Partisi yönetiminde akşam 10'da değil, sabaha karşı 3'te bile güvenli hale getireceğiz.”

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU KİMDİR?

Azmi Karamahmutoğlu 1966 yılında Trabzon Of’ta doğdu.
İlkokul ve ortaokul eğitimini de Trabzon merkezde tamamlayıp, 1983 yılında Trabzon Ticaret Lisesi’nden mezun oldu.
1989 yılında Çukurova Üniversitesi Mersin MYO İşletmecilik bölümünü bitirdi.
1994’te başladığı Doğu Akdeniz Üniversitesi’ndeki MBA eğitimini; 1996’da Alparslan Türkeş’in görevlendirmesiyle yarıda bırakıp, Ankara’da “Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı”na getirildi.
Halen “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” lisans eğitimini sürdürmektedir.
Üç çocuk babası olan Karamahmutoğlu, yurt içi ve yurt dışındaki şirketleriyle yenilenebilir enerji “güneş enerjisi” sektöründe faaliyet göstermektedir.

 

'İLLEGALİTEYİ BAŞLATIYORUM'
1997 yılında Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından yeni genel başkanını seçmek için toplanan MHP kurultayında, Tuğrul Türkeş’i desteklediği için Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Azmi Karamahmutoğlu, sahneye çıkarak “Yaşasın hainler için illegalite. Bunu fert olarak başlatıyorum. Burada yapılan pazarlıklı kongreyi tanımıyoruz. Türkeş nerede biz orada” dedi. Sandalyeler havada uçuştu. Kürsü, sandıklar dağıtıldı. Silahlar patladı. Hâkim kararıyla ertelenen kongre süreci sonunda Devlet Bahçeli, genel başkan seçildi.