Gündem
31 Ağu 2012 14:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:05

YURTSAN ATAKAN GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ!

Türk medyasının önde gelen kalemlerinden Yurtsan Atakan için Levent Camii'nde cenaze töreni düzenlendi

Bir süredir mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düşen Akşam gazetesi yazarı Yurtsan Atakan, son yolculuğuna uğurlandı.

Atakan için Levent Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri eşi  Lale Atakan kabul etti.Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Atakan ile Akşam  Gazetesi'nde üç yıldır birlikte çalıştıklarını belirterek, ''Çok üzgünüz. Türk  medyasının aradığı yeniliği her zaman dile getirmeye, uygulamaya çalışmıştı.  İnternet medyası dediğimiz dijital medyanın öncülerindendi. Türk medyasında  yeniliğin ilk savunucularındandı'' diye konuştu.     

Atakan'ın yakınları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, ressam Bedri Baykam ve Reha Muhtar'ın  yanı sıra teknoloji ve medya dünyasından çok sayıda kişi katıldığı törene,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da çelenk gönderdi. Atakan'ın cenazesi, burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından  Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Abdullah Gül, Yurtsan Atakan'ın eşi Lale Atakan'a başsağlığı mesajı gönderdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazeteci Yurtsan Atakan'ın vefatı nedeniyle eşi Lale Atakan'a başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Gül, Lale Atakan'a gönderdiği başsağlığı mesajında, ''Basınımızın seçkin kalemlerinden Atakan, ülkemizde bilişim teknolojilerinin yaygınlaşmasına öncülük etmiş, vizyonuyla internet medyasının gelişiminde önemli rol üstlenmiştir'' ifadelerine yer verdi.

Atakan'ın vefatının Türkiye ve Türk basını adına önemli bir kayıp olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Yurtsan Atakan'ın her zaman takdirle hatırlanacağını kaydetti.

Celal YILDIZ / MEDYARADAR

CENAZEDEN KARELER :