Gündem
01 Nis 2024 14:51 Son Güncelleme: 01 Nis 2024 14:51

YSK'ya itiraz süreci başladı: Son tarih 2 Nisan!

31 Mart yerel seçimler tamamlandı. Birçok noktada belediyelerde değişim gerçekleşirken başa baş giden yerlerde ise itiraz süreçleri başladı. Siyasi partiler 2 Nisan akşamına kadar YSK'ya itirazda bulunabilecek.

31 Mart Yerel Seçimleri'nin sonuçları açıklanmasının ardından birçok bölgede yakın sonuçlar ve usulsüzlük iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim sonuçlarına yönelik itiraz süreçlerini belirledi.

SON GÜN 2 NİSAN

YSK'nın açıkladığı takvime göre, ilçe seçim kurullarına sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı itiraz etmek için son tarih 2 Nisan Salı günü, saat 17:00. İtirazların en geç 2 gün içerisinde, yani 4 Nisan'a kadar ilçe seçim kurullarında karara bağlanması gerekiyor.

İlçe seçim kurullarından çıkacak kararlara karşı il seçim kuruluna itiraz etmek için ise son gün 5 Nisan Salı günü. Bu itirazların da il seçim kurullarında 7 Nisan'a kadar karara bağlanması gerekiyor.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ 14 NİSAN

İl seçim kurullarından çıkacak kararlara karşı Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etmek için son tarih 10 Nisan Çarşamba günü. İl seçim kurulu kararlarına olağanüstü itiraz için ise son tarih 14 Nisan olarak belirlendi.

Bu süreçte, seçim sonuçlarına ilişkin itirazların titizlikle inceleneceği ve kararların adil bir şekilde verileceği vurgulanıyor. Seçim sürecinde yaşanan tartışmaların sona ermesi ve neticeye odaklanılması bekleniyor.