Gündem
24 Tem 2023 15:38 Son Güncelleme: 24 Tem 2023 16:36

YouTube'da çocuklara yönelik kanalda çirkin sözler! Verdiği mesajlar tepki çekti!

YouTube'da çocuklara yönelik içerik üreten Dila Kent, kötü örnek olduğu gerekçesiyle eleştirilerin hedefi oldu. Genç kızların ancak para için yaşça büyük ve şişman erkeklerle beraber olabileceği gibi birçok mesaj veren Kent, sosyal medyada da tepki çekti. Kullanıcılar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın söz konusu kanal için harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Youtube'da 5 milyon takipçiye sahip çocuklara yönelik videoların paylaşıldığı bir hesap büyük tepki çekti. Dila Kent isimli şahsın çektiği videolarda çocuklara olumsuz örnek teşkil edebilecek noktaların yer alması, sosyal medya kullanıcılarını kızdırdı. Kullanıcılar hesapla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı harekete geçmeye çağırdı.

VERDİĞİ MESAJLAR TEPKİ ÇEKTİ

Videoları milyonlarca kez izlenen Youtuber Kent, hesabında çizgi karakterler ve animasyon çizimleri ile hayali oyunlar kurup oynuyor. Ancak bu oyunlar içerisinde çocuklara kötü örnek olabilecek bazı mesajlar mevcut. Mesela Kent bir videosunda çizgi karakterlerin üzerlerindeki kıyafetleri silerek çamaşırlı bir şekilde bırakıyor, bir videoda ise merdivenden düşen kadının kurtulabilmesi için tek seçeneğin arkasındaki adamın kucağına kayması gerektiğini dile getiriyor. Kent bir videoda da genç ve güzel bir kadının ancak para için şişman ve büyük biri ile birlikte olabileceğini söylüyor.

BAKANLIĞI ETİKETLEDİLER
Söz konusu durumun gündem olmasının ardından sosyal medyada birçok kullanıcı Aile Bakanlığını etiketleyerek hesap hakkında harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

O yorumlardan bazıları: