Gündem
26 Ağu 2023 09:00 Son Güncelleme: 26 Ağu 2023 09:03

Yolcu otobüsü alev topuna döndü

Kamil Koç firmasına ait bir otobüste yine korku dolu bir gece yaşandı. Malatya'nın Akçadağ ilçesinde seyir halindeyken motor kısmından alev alan yolcu otobüsü, yanarak kullanılmaz hale geldi. Geçtiğimiz hafta da yine Kamil Koç firmasına ait bir otobüs kaza yapmış 12 kişi ölmüştü.

Olay, saat 22.00 sıralarında Malatya- Kayseri karayolunda meydana geldi. Kütahya'dan, Van'a sefer yapmakta olan Serhat A. yönetimindeki 06 CNH 747 plakalı Kamil Koç firmasına ait yolcu otobüsü, motor kısmından alev aldı.

 

Motor kısmından yükselen alevleri fark eden şoför, otobüsü yol kenarına çekip, 35 yolcuyu tahliye etti. Alevler ise kısa sürede tüm otobüsü sardı. Otobüs alev topuna dönerken, ihbarla olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.

 

Otobüsün alev alev yandığı anlar ise kameraya yansıdı. Kullanılamaz hale gelen otobüste çıkan yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

 NE OLMUŞTU?

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kontrolden çıkan yolcu otobüsü karşı şeride geçerek 30 metrelik şarampole yuvarlanmıştı. Kazada 12 kişi hayatını kaybetmiş, 19 kişi de yaralanmıştı.