Gündem
16 Şub 2021 12:15 Son Güncelleme: 16 Şub 2021 12:22

YÖK açıkladı; Hukuk fakülteleri için flaş karar

Yüksek Öğretim Kurumu, 2022-YKS yerleştirmelerinde geçerli olmak üzere hukuk fakültelerine girişte aranan başarı sıralaması şartını 125 binden 100 bine yükseltti.

YÖK, hukuk fakültelerine giriş için gereken başarı sıralamasını yukarı çekti. Yapılan açıklamada hukuk fakülteleri için aranan başarı sıralaması 125 binden 100 bine çekildi.
YÖK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 “Adalet Bakanlığı’nın ilettiği talebi de dikkate alarak” hukuk fakültelerine yerleştirmedeki başarı sıralaması şartını, "bu sene değil, önümüzdeki sene (2022-YKS yerleştirmelerinde) geçerli olmak üzere” 125.000’den 100.000’e yükseltme kararı aldık. Kalite odaklı, niteliği daha da artırmak amacıyla alınan bir karar" denildi.

YÖK BAŞKANI SARAÇ'TAN AÇIKLAMA

Twitter'dan açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç "Hukuk fakültelerimizdeki eğitim ve öğretim programlarının niteliğini teminen; 'Asgari Öğretim Üyesi Sayısı Şartı', 'Hukuk Meslekleri İcra Sınavı' ve 'Başarı Sıralaması Şartı' gibi bir dizi tedbir aldık, almaya da devam ediyoruz" dedi.

Saraç'ın açıklamaları şöyle:

"'Yeni YÖK' olarak, ülkemizdeki 'hukuk eğitimine' ulaşma imkan ve seçeneklerini arttırmak için 'sosyal adalet ve fırsat eşitliği' ilkeleri çerçevesinde çalışırken, eğitim öğretimde nitelik ve kalitenin düşmemesi, bilakis yükseltilmesi temel hedefimiz.