Medya
23 Kas 2011 16:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

'YİĞİT BULUT'U BULUN ÖPÜCEM!'

Habertürk yazarı Yiğit Bulut'u hangi gazetenin yazarı, neden öpmek istiyor?

Bulut’u öpmek isteyen kişi Takvim yazarı Arda Uskan. Uskan, Bulut’u öpmek istemesinin nedenini bugünkü köşesinde yazdı.

İşte Uskan’ın o yazısı...

Yiğit Bulut’u bulun öpücem!

Önce yeni haberi tekrarlayayım; Rekabet Kurulu, müşteriden gelen ’Kredi kartı faizlerine ilişkin şikayetler’ üzerine 12 bankaya birden soruşturma açmış!
Şimdi de Yiğit Bulut’un yıllardır bıkmadan usanmadan yazdığı yazısı. Dün yine köşesindeydi. Diyor ki öpülesi Bulut; "Türkiye’nin şımarık çocuğu bankalar!" (Dili varmamış başka bir şey demeye ama şımarık çocuğun mahalle arasında başka vasıfları vardır hatırlatırım. Bir dahaki sefere daha çarpıcı bir başlık isterim. Bir de uyarı; sakın ola ki banka isimlerini açık açık yazmasın, yoksa gazetesi banka reklamlarını bir daha rüyasında görür.) Yazının kendisi de mealen şöyle; ’Konut kredisi alıyorsunuz, adına dünya ile uyumlu olsun diye mortgage diyorsunuz ama sonrasında yapılanın detaylarının dünya üzerinde bir eşi benzeri daha yok! Verilen kredi için neredeyse tüm sülalenizi, yedi göbek geçmişinizi, geleceğinizi ipotek altına alıyor banka.
Tüm varlığınız tehdit altında.’ Gördüğünüz gibi yerden göğe kadar haklı Yiğit kardeşim. Hele şu kredi faizi konusunda. Onu da şöyle yorumlamış; "Bir ülke düşünün, ’düşük kredi faizi’ diyerek reklam yapıyor, sonrasında ’peşin komisyon, dosya parası, kur farkı’ gibi abuk subuk kalemler ile sizin kredi faizi inanılmaz noktalara geliyor.
Bir ülke düşünün, ’aylık kredi kartı gecikme faizi’ ABD ve AB’deki ’yıllık faizden’ daha YÜKSEK."
Şimdi içime bir kurt düştü, şu bizim Rekabet Kurulu’nun harekete geçme nedeni acaba Bulut’un her yıl muntazaman kaleme aldığı bu yazı olmasın?