Gündem
21 Kas 2011 16:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:04

YEŞİLÇAM, ÇINARINA VEDA ETTİ!

Türk sinemasının ünlü yönetmenlerinden Ömer Lütfi Akad bugün son yolculuğuna uğurlandı...

95 yaşında hayata veda eden Türk sinemasının usta yönetmeni Ömer Lütfi Akad, Levent Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kadir İnanır, Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi çok sayıda ünlü isim katıldı.

Türk sinemasının acı kaybı Ömer Lütfi Akad için ilk tören Mimar Sinan Üniversitesi’nde düzenlendi. Buradaki törenin ardından Akad’ın naaşı Levent Camii’ne getirildi. Cenaze namazına Akad’ın öğrencileri Türk sinemasının ünlü isimleri katıldı.

Akad’ı Türk sinemasının vazgeçilmezi olarak tanımlayan Aydemir Akbaş, ölümüne çok üzüldüğünü söyledi. Nuri Alço ise, Akad’ın çok iyi bir yönetmen olduğunu anlattı. Orhan Gencebay ve Türkan Şoray da Akad’ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Bakan Ertuğrul Günay ise, “Bugün hala büyük bir beğeni ile izliyoruz kendisini. Sinema ve sinemaseverler için Türkiye’de çok güzel hatıralar bıraktı.” dedi.

Oyuncu Kadir İnanır basın mensuplarının sorularını cevaplamadı. İnanır, Akad’ın tabutu başında bir süre dua etti. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Orhan Gencebay, Kadir İnanır cenaze namazında yan yana saf tuttu. Ünlü yönetmen Osman Sınav da cenaze namazına katılanlar arasında yer aldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Akad’ın naaşı omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü. Ünlü yönetmen daha sonra Ulus Mezarlığı’na defnedildi.